Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Απεργία στις 23 Αυγούστου ενάντια στην κατάργηση των ΒΑΕ

Στην πρώτη γραμμή οι ταξικές δυνάμεις

Από την πρόσφατηπαράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών δυνάμεων στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στο πετσόκομμα των ΒΑΕ
Από την πρόσφατηπαράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών δυνάμεων στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στο πετσόκομμα των ΒΑΕ
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, στις 23 Αυγούστου, την ώρα που ο κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με τη σφοδρή κυβερνητική επίθεση που στοχεύει στον αποχαρακτηρισμό από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα πολλών ειδικοτήτων του κλάδου. Η απόφαση πάρθηκε στη διάρκεια της χτεσινής Ολομέλειας της Ομοσπονδίας κάτω από την πίεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον κλάδο, ενώ αποφασίστηκε και δεύτερη 24ωρη απεργία με ανοιχτή ημερομηνία διεξαγωγής.

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία έκαναν σαφές ότι δεν αναγνωρίζουν και δεν συμμετέχουν σε κανένα διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για τα ΒΑΕ», τονίζει με ανακοίνωσή του το ταξικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. «Είναι ξεκάθαρο ότι ο "κοινωνικός διάλογος" είναι μια απάτη. Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, αλλά και στους άλλους κλάδους δεν έχουν κερδίσει τίποτα μέσα από τέτοιους διαλόγους, αντίθετα έχουν δει τα δικαιώματά τους ένα προς ένα να παραδίνονται βορά στις ορέξεις των εργοδοτών». Για να επισημάνει: «Προχωράμε στην οργάνωση του αγώνα χωρίς καμιά εμπιστοσύνη στους ταξικούς συνεταίρους ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίας, που τα έχουν βρει από καιρό με ΣΕΒ και μεγαλοξενοδόχους και για τα ΒΑΕ. Η όποια αναμονή από την πλευρά μας θα βάλει οριστική ταφόπλακα στα εναπομείναντα δικαιώματά μας».

Καθόλου τυχαίο ότι λίγες μόλις ημέρες πριν πάρουν απόφαση για απεργία, και συγκεκριμένα την Παρασκευή, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας συμμετείχε μαζί με τη ΓΣΕΕ σε άτυπη συνάντηση των «κοινωνικών εταίρων» για το θέμα του αποχαρακτηρισμού των ΒΑΕ, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το καλύτερο άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική. Και αυτό, όταν είναι ήδη γνωστά τα σχέδια της κυβέρνησης να «τσακίσει», στην κυριολεξία, τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και συνολικά, πετώντας περίπου 120.000 εργαζόμενους απ' τα ΒΑΕ. Να υπενθυμίσουμε, επίσης, πως την προηγούμενη βδομάδα, η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) είχε καλέσει την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ τον υφυπουργό Τουρισμού Γ. Νικιτιάδη, μετατρέποντας τη συνεδρίαση σε ...σύσκεψη υπό τον υφυπουργό. Είναι, δε, αξιοσημείωτο πως σε εκείνη τη συνεδρίαση θα συζητούνταν οι δράσεις που θα προωθούνταν ενάντια στο σφαγιασμό των ΒΑΕ...

Αύριο η Γενική Συνέλευση του κλάδου στην Αθήνα

Οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου, όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν πρωτοστατήσει στην οργάνωση του κλάδου για να απαντήσει στην επίθεση κατά των ΒΑΕ. Χαρακτηριστική είναι η Πανελλήνια Ημέρα Δράσης που υλοποιήθηκε στις 13 Ιούλη. Ταυτόχρονα, στο ίδιο πλαίσιο της οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων «απ' τα κάτω», οι ταξικές δυνάμεις προχωρούν αύριο Τετάρτη 3 Αυτούστου, στις 5 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», σε Γενική Συνέλευση όλου του κλάδου μετά από κάλεσμα που απευθύνουν τα Συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά.

Επίσης, στην Κέρκυρα, την Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής Στρογγύλη, το ταξικό Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του κλάδου για τα ΒΑΕ και την απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, καθώς και την απλήρωτη εργασία που κυριαρχεί στο χώρο.

«Στις 23 Αυγούστου κανένα επισιτιστικό μαγαζί δεν πρέπει να μαγειρέψει ή να σερβίρει. Πρέπει να σταματήσουν όλες οι υπηρεσίες σε όλα τα ξενοδοχεία. Η επιτυχία της απεργίας πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου στον κλάδο», επισημαίνει το Συνδικάτο της Αθήνας στην ανακοίνωσή του και τονίζει: «Η κατάργηση των ΒΑΕ δεν θα περάσει. Διεύρυνση τώρα του θεσμού και με άλλες ειδικότητες του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ