Κυριακή 31 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προσφορές στο ΚΚΕ από Τορόντο - Ν. Υόρκη

Η «Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ» στη Νέα Υόρκη για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος προσφέρει το ποσό των 8.811 δολαρίων ΗΠΑ. Σε σχετική ανακοίνωση της «Λέσχης», τονίζεται χαρακτηριστικά:

«Εμείς οι Ελληνες μετανάστες εμπνεόμαστε από την καθημερινή μαχητική συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Είναι αναντικατάστατος ο ρόλος του ΚΚ στην ανάπτυξη και τον προσανατολισμό των αγώνων του λαού που, όχι απλά παλεύουν ενάντια στον ένα ή τον άλλο νόμο, αλλά αμφισβητούν συνολικά την εξουσία του κεφαλαίου. Ζώντας εδώ, στη λεγόμενη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, καταλαβαίνουμε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, το να ζεις σε μια χώρα που έχει την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όχι μόνο δε σημαίνει καμιά ευημερία για το λαό, τους εργάτες και τους μετανάστες, αλλά το αντίθετο, η επίθεση είναι ακόμα πιο βάρβαρη και συνολική. Η μόνη πραγματική διέξοδος είναι η ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, η πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς κρίσεις και πολέμους, για το σοσιαλισμό.

Οι Ελληνες κομμουνιστές των ΗΠΑ, θα πρωτοστατήσουν στην πάλη των μεταναστών εργατών, που αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης των ΗΠΑ, θα συμβάλουν στην ανασυγκρότηση και μαχητικοποίηση του κομμουνιστικού κινήματος των ΗΠΑ ενάντια στον οπορτουνισμό και το συμβιβασμό με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Θα δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους με τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες στην Ελλάδα, με το ΠΑΜΕ, για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση της πλουτοκρατίας».

- Επίσης, η «Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Τορόντο Καναδά» για την ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κάνει προσφορά στο Κόμμα το πόσο των 5.000 δολαρίων. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και εκείνο των 800 δολαρίων που οι φίλοι και σύντροφοι του ΚΚΕ, Μάρκος Τασσίκας, Θανάσης Λιανός, Μ. Καντιδάκης προσφέρουν, στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΣΣΙΚΑ που «έφυγε» από τη ζωή στις 6 του Γενάρη πάντα πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ. Επίσης, οι σύντροφοι: Ν. Παλούμπας 100 δολάρια, Γ. Λαϊνάς 100 δολάρια και ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Νίκος Μακρής, ετών 90, πρόσφερε 200 δολάρια.

Σε ανακοίνωση της «Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Τορόντο», αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα:

«Το ΚΚΕ στέκεται περήφανο στις επάλξεις του αγώνα για λαϊκή εξουσία και οικονομία και δε θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό πολιτικό ή και οικονομικό από την αστική τάξη της Ελλάδας, γιατί το στηρίζει ο ελληνικός λαός. Καλούμε όλους τους φίλους του ΚΚΕ όπου και να βρίσκονται στο εξωτερικό της Ελλάδας να πάρουν μέρος στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΚΚΕ σε μια άμιλλα με τους φίλους του ΚΚΕ Τορόντο για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος. Για να ενταθεί η πολιτική παρέμβαση και δράση για την οργάνωση της λαϊκής πάλης αλλά και να τσακίσει στην πράξη την επίθεση που δέχεται από τον ταξικό αντίπαλο με άξονα τα οικονομικά του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ