Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Πέτυχαν καταβολή δεδουλευμένων οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Το δρόμο του οργανωμένου ταξικού αγώνα και τις κατακτήσεις που αυτός μπορεί να έχει, επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας που κάμπτουν την εργοδοτική αδιαλλαξία.

Οι μεγαλοξενοδόχοι σε 6 ξενοδοχειακές (EVA, IMPERIAL, ΔΑΦΝΙΛΑ, MEDITERANO, ΣΙΔΑΡΙ VILLAGE, BLU ΒΕΙ) μπροστά στη χτεσινή στάση εργασίας (7 π.μ.-10 π.μ.) που κήρυξε το ταξικό κλαδικό σωματείο ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται από την αρχή της σεζόν ενάντια στην απλήρωτη εργασία, και όχι μόνο, αναγκάστηκαν άρον άρον να προχωρήσουν σε καταβολή των δεδουλευμένων για το μήνα Ιούνη.

Στα ξενοδοχεία AQUIS PELEKAS, ΑΙΟΛΟΣ και ΑΛΜΥΡΟΣ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετείχαν καθολικά στην κινητοποίηση του σωματείου. Συγκεντρώθηκαν από το πρωί μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στις πύλες των ξενοδοχείων με πανό και συνθήματα που δήλωναν ακριβώς τα διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα των εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο και των μεγαλοεργοδοτών που τον καρπώνονται. Η εργοδοσία του ΑΙΟΛΟΣ ενοχλημένη από το αγωνιστικό μπλόκο ενάντια στην απλήρωτη εργασία σε μια κίνηση αντιπερισπασμού δεν δέχθηκε για δουλειά τις καμαριέρες όταν έληξε η τρίωρη στάση εργασίας και έδωσε ρεπό κάτι που βέβαια δεν έγινε αποδεκτό και καταγγέλθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η εργοδοσία των παραπάνω 3 ξενοδοχείων δεσμεύτηκε για την καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται μέχρι την Παρασκευή με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την υλοποίηση στην πράξη των δεσμεύσεων αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ