Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Ακυρη η απόλυση εργαζόμενης στο «HONDOS»

Καταχρηστική και, επομένως, άκυρη έκρινε το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης την απόλυση εργαζόμενης από το κατάστημα «HONDOS Απολλώνια» στη Θεσσαλονίκη που έγινε τον Αύγουστο του 2010. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης έρχεται να δικαιώσει τον πολυήμερο αγώνα που έκαναν οι εργαζόμενοι μαζί με το κλαδικό σωματείο τους, την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στις δεκάδες απολύσεις που πραγματοποίησε πέρσι η επιχείρηση.

Θυμίζουμε ότι οι απολύσεις στο κατάστημα «HONDOS Απολλώνια» είχαν ξεκινήσει σταδιακά από την αρχή του 2010. Μετά από παρεμβάσεις της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων οι εργαζόμενοι προχώρησαν στη συγκρότηση σωματειακής επιτροπής αγώνα προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση της εργοδοσίας. Η επιχείρηση απάντησε με νέες, αυτή τη φορά τρομοκρατικές απολύσεις. Ανάμεσα στις απολυμένες ήταν και δύο μέλη της σωματειακής επιτροπής, που αρνήθηκαν να υπογράψουν την απόλυσή τους και προσέφυγαν και δικαστικά, διεκδικώντας την ανάκληση της απόλυσης και την επιστροφή στην εργασία τους.

Η δίκη για την περίπτωση της Δέσποινας Χατζοπούλου έγινε στις 30 Μάη του 2011. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάνθηκε ότι «η απόλυσή της έγινε από λόγους εκδίκησης και εχθρότητας εξαιτίας της νόμιμης μεν πλην όμως μη αρεστής συμπεριφοράς της». Επιδίκασε μισθούς υπερημερίας έως και το Μάη (7.400 ευρώ) και διέταξε την άμεση καταβολή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ