Κυριακή 31 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σε... τρικυμία οι περισσότεροι σύλλογοι

Εγκλωβισμένοι στον ανταγωνισμό τους και τα προβλήματά τους παραμένουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Α1 ανδρών

Motion Team

Εγκλωβισμένοι στον ανταγωνισμό τους και τα προβλήματά τους παραμένουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Α1 ανδρών
Την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά, το πόλο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είχε την τιμητική του, όσον αφορά το μεγαλύτερο κομμάτι των προβλημάτων.

Ο ανταγωνισμός έφερε... τρικυμία

Από την τρικυμία δε γλίτωσαν ούτε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αφού, παρά τη διαφορετική ιστορία και παράδοση στο χώρο του αθλήματος, η κοινή μοίρα που επιβάλλει τον ανταγωνισμό για λόγους κέρδους και συμφερόντων των ιδιοκτητών τους τους οδήγησε στην επίσης κοινή μοίρα των προβλημάτων της επόμενης μέρας. Tο πρώτο και μάλιστα πολύ μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες δεν έπεφταν στο νερό για την έναρξη της προετοιμασίας τους, αν πρώτα δεν εξοφλούντο τα παλιά οφειλόμενα. Μετά από συνεχείς επαφές με τον τότε πρόεδρο Συγγελίδη, φως δεν είδαν. Μάλιστα, ο τότε πρόεδρος τους πρότεινε να πάρουν 400.000 και να κλείσουν τα παλιά χρέη ποσόν που δεν αντικατόπτριζε ούτε το 50%. Μάλιστα, ο Συγγελίδης τους έλεγε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να εξασφαλίσει το επόμενο μπάτζετ, το οποίο είχε ήδη υποστεί μείωση 50%. Οι παραιτήσεις του προέδρου Συγγελίδη, αλλά και του αντιπροέδρου Κεντ που ήταν και υπεύθυνος για τη γυναικεία ομάδα πόλο, μεγάλωσαν τα προβλήματα. Στην αντρική ομάδα ακολούθησαν αποχωρήσεις, ενώ στις γυναίκες με ξαίρεση τις 2 ξένες, οι Ελληνίδες παρέμεναν απλήρωτες από την αρχή του χρόνου, έχοντας πάρει κάποια πολύ λίγα χρήματα έναντι που δεν αντικατοπτρίζουν ούτε ένα μισθό. Στον Παναθηναϊκό τα χρόνια οικονομικά προβλήματα των παικτών φέτος γιγαντώθηκαν, με αποτέλεσμα πότε να αποφασίζουν αποχή πότε προπόνηση, ενώ το πρόβλημα μεγάλωσε μετά και την αποχώρηση της διοίκησης του ερασιτέχνη. Μάλιστα, οι παλιότερες οφειλές σε παίκτες που είχαν αποχωρήσει από το σύλλογο οδήγησαν τους τελευταίους να κινηθούν νομικά.

Ιδια κατάσταση στους περισσότερους

Λίγο - πολύ ίδια είναι η κατάσταση στους περισσότερους συλλόγους της Α1 έστω και εάν σε κάποιες περιπτώσεις οι αιτίες είναι διαφορετικές. Στον Πανιώνιο πλέον, τα χρωστούμενα έφτασαν τους 7 μήνες και για κάποια περίοδο τέθηκε εν αμφιβόλω και η συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του Λεν Τρόφι με αντίπαλο την Σαβόνα.

Στον ΠΑΟΚ, επίσης, κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, ενώ αγωγές έχουν κάνει οι παίκτες και προπονητές που έχουν αποχωρήσει από το σύλλογο. Αρκετά οικονομικά προβλήματα αντιμετώπισε και ο άλλοτε κυρίαρχος στο χώρο του ελληνικού πόλο Εθνικός, εξαιτίας και της μη είσπραξης των επιχορηγήσεων. Στην ίδια μοίρα βρέθηκαν και οι ομάδες της Πάτρας, αφού στον ΝΟΠ υπήρξαν αποχές των παικτών, ενώ παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για μείωση του μπάτζετ το γεγονός αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί λύση. Στη ΝΕΠ μετά τα πολλά χρέη αποφασίστηκε να μηδενιστεί ουσιαστικά το μπάτζετ και να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια από χαμηλά. Την ίδια ώρα, ανάλογη είναι και η κατάσταση στα περισσότερα σωματεία των γυναικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική σε βαρύ κλίμα(2012-01-14 00:00:00.0)
Εξαιρετικό ξεκίνημα(2011-10-21 00:00:00.0)
Καυστική ανακοίνωση(2010-09-21 00:00:00.0)
«Ενα τσουβάλι γκολ...»(2006-09-16 00:00:00.0)
«Ιταλός» ο Ζήσης(2005-07-08 00:00:00.0)
«Πόρτα» σε Χατζή(2004-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ