Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μέτρα υπέρ της επιχειρηματικότητας

Νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, τα οποία μάλιστα τα λανσάρει ως μοναδική διέξοδο από την ύφεση, ζητά η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή συμπλέει με τα προωθούμενα από κυβέρνηση και τρόικα βάρβαρα μέτρα του «μεσοπρόθεσμου».

Προκειμένου να μη χαλάσει το κλίμα και δημιουργήσει προβλήματα στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, η ηγεσία της ΝΔ αποφεύγει ακόμα και τη φραστική αντιπαράθεση για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης και επιχειρεί «φυγή προς τα μπρος» υποστηρίζοντας ότι «δεν φτάνει η βελτίωση των όρων δανεισμού» και πως απαιτείται η υιοθέτηση και εφαρμογή των φιλομονοπωλιακών μέτρων που είχε προτείνει ο Αντ. Σαμαράς με το «Ζάππειο 2».

«Είναι γεγονός ότι πήραμε μια ανάσα, ότι έχουν βελτιωθεί οι όροι του δανεισμού, όμως όσο δεν αντιμετωπίζουμε τα ελλείμματα και όσο δεν έχουμε θετικό πρόσημο στους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, τόσο τα προβλήματα θα διογκώνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας, χαρακτηρίζοντας θετικό γεγονός «το ότι έχει ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών οργανισμών». Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών δηλώνοντας (στη ΝΕΤ) ότι «διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν κυρίως στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και να επενδύσουμε στις ενδογενείς πηγές ανάπτυξης και φυσικά να γίνουν και αποκρατικοποιήσεις».

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία της ΝΔ βάζει πλάτη στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Χαρακτηριστική είναι η στήριξη που πρόσφερε, διά στόματος του αρμόδιου τομεάρχη Εργασίας, στην κατεδάφιση των ΒΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ