Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΡΝΤΟΧ
Σε δύσκολη θέση ο Κάμερον

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η παρέλαση των μέχρι στιγμής πρωταγωνιστών του σκανδάλου των υποκλοπών για καταθέσεις στο βρετανικό Κοινοβούλιο μονοπώλησε χτες τη δημοσιότητα δίχως να προσφέρει τίποτε ιδιαίτερο, είτε προσθέτοντας είτε αλλοιώνοντας την εικόνα της εξαχρείωσης για το βρετανικό Τύπο αλλά και την πολιτική εξουσία, εξαιτίας των τερατωδών διαστάσεων της διαπλοκής τους, όπως αποκαλύπτονται. Διαστάσεις που πρωτίστως αποτελούν πλήγμα για το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η καρέκλα του Κάμερον «τρίζει» καθώς εκτός από το «δεξί του χέρι» και πρώην εκπρόσωπό του Αντι Κόλσον, που είχε διατελέσει διευθυντής της εφημερίδας «News of the World», πληροφορίες και αποκαλύψεις συνεχώς φωτίζουν την «πολύ στενή σχέση» με τον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ. Χτες, η Ντάουνινγκ Στριτ, εξαναγκάστηκε να επιβεβαιώσει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Daily Telegraph» που αποκάλυπτε ότι ο Κάμερον ψευδόταν όσον αφορά τον αριθμό των συναντήσεών του με την πρώην διευθύντρια της εφημερίδας, Ρεμπέκα Μπρουκς, αλλά και το γεγονός του δείπνου του με τον Μέρντοχ και την Μπρουκς δύο μόλις ημέρες μετά την εντολή του με την οποία αφαίρεσε τον έλεγχο και την εποπτεία της διαδικασίας από τον υπουργό Εμπορίου Βινς Κλαρκ για την εξαγορά του τηλεοπτικού δικτύου «BskyB» από τον όμιλο Μέρντοχ. Σημειωτέον ότι ο Κλαρκ φέρεται πως εναντιωνόταν στη συμφωνία εξαγοράς...

Στο μεταξύ, ο Πολ Στίβενσον, ο παραιτηθείς αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, καταθέτοντας χτες ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων Κουλτούρας - Μέσων Ενημέρωσης και Σπορ της Βρετανίας δήλωσε ότι δέκα σε σύνολο 45 συμβούλων Τύπου στο τμήμα της Σκότλαντ Γιαρντ είχαν εργαστεί για τη «News International», αλλά επέμεινε ότι ο ίδιος ουδεμία ανάμειξη είχε.

Τίποτα δεν γνώριζε ισχυρίστηκε ο Μέρντοχ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, της πρώτης στην 40χρονη πορεία του ως ιδιοκτήτης βρετανικών μέσων ενημέρωσης. Ζήτησε συγνώμη, αλλά τόνισε ότι δεν είναι υπεύθυνος γι' αυτό το «φιάσκο». Τίποτα δεν γνώριζε και η Ρεμπέκα Μπρουκς και φρόντισε να πάρει αποστάσεις από τον Κόλσον, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του Κάμερον.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ