Κυριακή 17 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 20 ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες και οι σχεδιασμοί του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 20 Ιούλη 2011 κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στην Υγεία, που, όπως δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, από την «Τρίτη μέχρι το τέλος του μήνα και κάθε μέρα» θα ανακοινώνει «ορισμένα πράγματα με τα οποία το υπουργείο Υγείας εκτελεί το πρόγραμμά του, όπως αυτό διαμορφώθηκε το Δεκέμβρη του 2010 και ενσωματώθηκε στον προϋπολογισμό» και «ταυτόχρονα με αυτό και διά αυτού, εφαρμόζουμε το Μεσοπρόθεσμο».

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια, ώρα 7 μ.μ., και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου, ώρα 7.30 μ.μ. Για την προετοιμασία του παννατικού συλλαλητηρίου στην Ομόνοια γίνονται περιοδείες σε χώρους δουλειάς και νοσοκομεία, καθώς και τοπικές συγκεντρώσεις, ενώ αύριο στη Θεσσαλονίκη δίνεται συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 12 το μεσημέρι.

Στις 19 Ιούλη 2011 θα γίνουν οι παρακάτω τοπικές συγκεντρώσεις στην Αττική: Δυτικές Συνοικίες, Νοσοκομείο Λοιμωδών, ώρα 7.30 μ.μ. Περιστέρι, Κέντρο Υγείας και ΙΚΑ, ώρα 7.30 μ.μ. Κεντρικός Τομέας, «Αιγινήτειο» - «Αρεταίειο», ώρα 11 π.μ. Βόρειες Συνοικίες, ΚΑΤ και «Αγία Ολγα», ώρα 10 π.μ. Πειραιάς, Κρατικό Νίκαιας και «Τζάνειο», ώρα 8 π.μ. Επίσης η ΟΓΕ θα κάνει εξόρμηση στους δρόμους της Αθήνας, ώρα 7 μ.μ.

Στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια καλούν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ. Επίσης, στην Ομόνοια καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), έχει προσυγκέντρωση στα γραφεία της, Χαλκοκονδύλη 37, ώρα 6 μ.μ. Απόφαση για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Αθήνας στις 20 Ιούλη πήρε η Γενική Συνέλευση των γιατρών και των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».

Προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στην Ομόνοια θα γίνουν στις 6 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:

ΚΑΝΙΓΓΟΣ: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Κατασκευών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων Αττικής Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Μεταφορών, Καθαριστών - Καθαριστριών, ΟΤΑ και Δημοσίου Τομέα, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Καλλιτεχνών, ΠΑΣΕΒΕ, Κεντρικού Τομέα, Μεσογείων, Λαυρεωτικής.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ: Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Τηλεπικοινωνίες.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: Δυτικού, Βόρειου Τομέα και Θριάσιου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (πρώην ΚΟΤΖΙΑ): Νότιου Τομέα, Πειραιά, Συνταξιούχοι.

ΧΑΥΤΕΙΑ: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί.

Οι συγκεντρώσεις στην επαρχία

Συγκεντρώσεις για τις 20.7.2011 ορίστηκαν και στις παρακάτω πόλεις:

Ξάνθη, 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας. Αλεξανδρούπολη, 8 μ.μ., Φάρος. Καβάλα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία. Κοζάνη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία. Πτολεμαΐδα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία. Φλώρινα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Κατερίνη, 8 μ.μ., Συντριβάνι (πλατάνι). Σέρρες, 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας. Αρτα, 8 μ.μ., πλατεία Κιλκίς. Πικετοφορία στη Λευκάδα και πλατιά εξόρμηση στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και στο ΙΚΑ της Κέρκυρας. Πάτρα, 8 μ.μ., πλ. Τριών Συμμάχων. Καλαμάτα, 8 μ.μ., στο λιμάνι. Πύργος, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στα νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων και στις 8 το βράδυ στην πλ. ΟΤΕ. Τρίπολη, 8 μ.μ., στην πλ. Αγ. Βασιλείου. Κόρινθος, 8 μ.μ., Περιβολάκια. Σπάρτη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Ναύπλιο, 8 μ.μ., πλ. Καποδιστρίου. Κεφαλονιά, στις 7 π.μ., συγκέντρωση στο νοσοκομείο του Αργοστολίου και στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΚΙ. Ζάκυνθος, 8 μ.μ.,ΕΚ Ζακύνθου. Ιθάκη στις 8 π.μ., συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας στο Βαθύ και στις 8 μ.μ., πάλι στο Κέντρο Υγείας στο Βαθύ. Συλλαλητήρια την ίδια μέρα στην Ικαρία και στους Φούρνους αποφάσισε το Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία. Αλιβέρι, πλατεία Πολυτεχνείου, 7.30 μ.μ. Στη Χίο στις 20.7.2011 θα γίνει συγκέντρωση στο νοσοκομείο (8 π.μ. - 2 μ.μ.) και κατάληψη των ταμείων.

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Ηγουμενίτσα στις 7.30 μ.μ. στον ΟΤΕ και στο Αγρίνιο στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org