Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
37 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα

Από παλιότερη εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο

Eurokinissi

Από παλιότερη εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά το προδοτικό πραξικόπημα στις 15 Ιούλη του 1974, πραγματοποιήθηκε χτες στη Λευκωσία, με την ατμόσφαιρα να βαραίνει ακόμα περισσότερο από τα τραγικά γεγονότα της Δευτέρας στη Ναυτική Βάση στο Μαρί. Παρόντες στο μνημόσυνο ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο νέος υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, το σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Κύπρου και πολλοί επίσημοι.

Σε δηλώσεις του ο Δ. Χριστόφιας σημείωσε ότι η μέρα αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, αλλά να είναι μέρα «φρονηματισμού και τιμής στους πεσόντες, «που αντιστάθηκαν στο φασιστικό πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β', που έκαψε το Προεδρικό και που κουβάλησε στην Κύπρο την Τουρκία, η οποία ταλανίζει το λαό μας εδώ και 37 χρόνια».

Στην ανάγκη σεβασμού της ιστορικής αλήθειας και συντήρησης της ιστορικής μνήμης αναφέρθηκε ο υπουργός Αμυνας, σημειώνοντας ότι είναι η ώρα της ευθύνης, της μεθοδικότητας, της διεκδίκησης, της συνολικής και συλλογικής προσπάθειας.

Ειδική συνεδρίαση για τη μαύρη επέτειο πραγματοποιήθηκε στην Κυπριακή Βουλή, με την παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ