Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΙΕΤΝΑΜ - ΗΠΑ
Κοινές ασκήσεις προκαλούν κινεζικές αντιδράσεις

ΑΝΟΪ.--

Κοινές ασκήσεις στην περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας ξεκίνησαν ΗΠΑ και Βιετνάμ, προκαλώντας την αντίδραση της Κίνας, δεδομένου ότι πρόκειται για μία διαφιλονικούμενη περιοχή. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι ασκήσεις δεν έχουν χαρακτήρα προσομοίωσης μάχης, χωρίς ωστόσο να πείθουν το Πεκίνο. Ο επικεφαλής του κινεζικού στρατού, στρατηγός Τσεν Μπίνγκντε, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τις ναυτικές ασκήσεις στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, ως «ανάρμοστες» τη δεδομένη στιγμή, ενώ πραγματοποιήθηκαν επαφές και με τον επικεφαλής του αμερικανικού στρατού, Μάικ Μιούλεν για την εκτόνωση της έντασης.

Η Νότια Κινεζική Θάλασσα αποτελεί μία διαφιλονικούμενη περιοχή μεταξύ Κίνας, Φιλιππίνων, Βιετνάμ, Μπρουνέι, Μαλαισίας και Ταϊβάν, η οποία αναδεικνύεται σε «μήλον της Εριδος», δεδομένου ότι θεωρείται πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ