Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ INTERNET «Q»
Χωρίς προσχήματα οι απολύσεις

Γενική συνέλευση για την οργάνωση του αγώνα συγκαλεί την Τρίτη 19 Ιούλη, στις 7 μ.μ., το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών Αττικής

Οσοι αρνούνται να δουλεύουν χωρίς αμοιβή, απολύονται. Οσοι αντιδρούν στις απολύσεις, απολύονται και αυτοί. Αυτή είναι η περίφημη «αστική δημοκρατία» με την οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι εργάτες και για την οποία έχουν χύσει τόνους μελάνι για να την υπερασπίσουν τα «παπαγαλάκια» του συστήματος.

Αυτά συμβαίνουν και στην εταιρεία Internet «Q», η οποία - όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) - απέλυσε στις αρχές της βδομάδας διαδοχικά δύο εργαζόμενους με στόχο «να λειτουργήσει σαν παραδειγματισμός για τους υπόλοιπους εργαζομένους, ώστε να φοβηθούν και να "συμμορφωθούν" στις απαιτήσεις της διοίκησης». Χτες η εργοδοσία έκανε ακόμα τρεις απολύσεις με τον ίδιο στόχο.

Η πρώτη απόλυση έγινε την περασμένη Δευτέρα. Το ΣΕΤΗΠ σημειώνει ότι η εταιρεία απέλυσε το Βαγγέλη Τσάγκα γιατί αρνήθηκε να συνεχίζει να δουλεύει υπερωρίες και Σαββατοκύριακα απλήρωτος. Αντιδρώντας άμεσα στην απόλυση το ΣΕΤΗΠ οργάνωσε την ίδια μέρα σύσκεψη όπου αποφασίστηκε να συγκληθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στην συγκεκριμένη επιχείρηση. Το πρωί της Τρίτης η εργοδοσία απέλυσε το Θοδωρή Μουρατίδη, ο οποίος τη μέρα εκείνη «μοίραζε στους εργαζόμενους την ανακοίνωση - κάλεσμα για τη γενική συνέλευση»!

Τις χτεσινές τρεις απολύσεις η εργοδοσία προσπάθησε να τις αποσυνδέσει από τις προηγούμενες. Ωστόσο, τα προσχήματα που επικαλέστηκε καταρρίφθηκαν εξαρχής και έγινε φανερό ότι τις έκανε για τον ίδιο λόγο. Και οι τρεις απολυμένοι είχαν αναπτύξει συνδικαλιστική δράση.

Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της δράσης

Το ΣΕΤΗΠ πρωτοστατώντας στην οργάνωση των εργαζομένων για την ανάκληση των απολύσεών τους καλεί σε γενική συνέλευση την Τρίτη 19 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του (Γ' Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη, 3ος όροφος).

Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «όπλο στα χέρια μας είναι η αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας, καθώς μαζί παράγουμε τον πλούτο που καρπώνεται η κάθε επιχείρηση. Η απόλυση, η μείωση μισθού, η απλήρωτη υπερωρία ενός συναδέλφου είναι θέμα που αφορά όλους μας». Και πιο κάτω αναφέρει ότι η επίθεση είναι ενιαία από το σύνολο των εργοδοτών και τονίζει πως «μόνο ενωμένοι και οργανωμένοι στο κάθε τόπο δουλειάς, συσπειρωμένοι στο συνδικάτο μας, το ΣΕΤΗΠ μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία(2017-07-04 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση «ενοικιαζόμενου» εργαζόμενου(2017-07-01 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στη «Wind»(2014-08-09 00:00:00.0)
Απήργησαν ενάντια στις απολύσεις(2013-04-27 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση στις απολύσεις(2011-07-20 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο εργαζόμενοι με συνδικαλιστική δράση(2010-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ