Κυριακή 28 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αξιότιμε κύριε Νομάρχη... »

«Αξιότιμε, κύριε Νομάρχη...»

Ετσι απευθύνεται στον νομάρχη Κέρκυρας Α. Παγκράτη με τη σχετική επιστολή ο καθηγητής Δημήτρης Κώνστας, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Παντείου... για να γνωστοποιήσει ότι... «το Ι.ΔΙ.Σ. προτίθεται να οργανώσει επιστημονικό συνέδριο στην Κέρκυρα, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2001 με θέμα "Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων"», στο οποίο και θα συμμετέχουν... «διακεκριμένοι αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες και δημοσιογράφοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ευρώπη και τα Βαλκάνια».

Ανάμεσά τους όλα τα... γνωστά λουλούδια του ΝΑΤΟ, όπως για παράδειγμα: Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, Κοντολίζα Ράις, σύμβουλος του Τζ. Μπους, Νίκολας Μπερνς, Νάουμαν Κλάους, στρατηγός, πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Μπόντο Χόμπαχ και άλλα στελέχη του ΝΑΤΟ και επιλεγμένοι πανεπιστημιακοί αμερικανικών - αγγλικών κλπ. πανεπιστημίων. Επίσης, ανάμεσα στους άλλους υποψήφιους για συμμετοχή Ελληνες, περιλαμβάνονται ο γνωστός Αλεξ Ρόντος και οι δημοσιογράφοι: Καππόπουλος και Βήχου Μαρίνα («Καθημερινή»), Πουλίδου Χριστίνα («Επενδυτής»), Μαράκης Νίκος («Το Βήμα»), Διαμαντής Τάκης («Ελευθεροτυπία»).

Οσο για τα θέματα του Συνεδρίου είναι χαρακτηριστικές οι «θεματικές ενότητες» που προτείνονταν για συζήτηση:

  • Εκδημοκρατισμός, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κοινωνία των Πολιτών (επίπεδο εκδημοκρατισμού στα Βαλκάνια, οικοδόμηση δημοκρατικών θεσμών, προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά των μειονοτήτων).
  • Οικονομική ανοικοδόμηση.
  • Επιπτώσεις σε θέματα ασφαλείας...

Μ' αυτά και με άλλα το Ι.ΔΙ.Σ. ζητούσε από το νομάρχη να συμμετέχει, γιατί όπως αναφέρεται στο έγγραφο: «Ο ιστορικός ρόλος της Κέρκυρας στις εξελίξεις των Βαλκανίων καθιστά το νησί τον ιδανικό χώρο για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, όπου θα διεξαχθούν ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το μέλλον και τις προοπτικές της περιοχής». Πραγματικά, η απάντηση του κερκυραϊκού λαού να μην επιτρέψει να γίνει αυτό το συνέδριο ήταν σύμφωνη με τον φιλειρηνικό ρόλο της Κέρκυρας στα Βαλκάνια... Ας το 'χουν υπόψη οι οσφυοκάμπτες του ΝΑΤΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινά σήμερα το 10ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ(2004-12-17 00:00:00.0)
Συνέδριο για τις προοπτικές ανάπτυξης του νομού(2001-07-14 00:00:00.0)
Θεμέλιο για τη χειραγώγηση των λαών των Βαλκανίων(1999-07-25 00:00:00.0)
Να κινητοποιήσουμε όλες τις πραγματικές φιλειρηνικές δυνάμεις(1999-07-11 00:00:00.0)
Νέα ώθηση στο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο(1999-07-03 00:00:00.0)
Σημαντικές ανταλλαγές(1998-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ