Κυριακή 28 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Σκοποβολή σε ανθρώπινους ΣΤΟΧΟΥΣ

Ενας πολεμόχαρος Αμερικανός, με τις παραδόσεις της Κου Κλουξ Κλαν, που αρνείται κάθε περιορισμό στις αγοραπωλησίες όπλων - όπως άλλωστε και ο Μπους, ο μικρός - που αναδείχτηκε στην εξουσία για να συνεχίσει και αυτή την ...παράδοση - μπαίνει σ' ένα οπλοπωλείο και ζητάει να αγοράσει μια επαναληπτική καραμπίνα, υψηλής ακρίβειας. Βγαίνει, μαζί με το μαγαζάτορα στην πόρτα και θέλει να δοκιμάσει αμέσως, το καινούριο του απόκτημα:

- Μπορώ να χτυπήσω στόχο στα χίλια μέτρα; ρωτάει. - Μπορείς, παίρνει την απάντηση. Απέναντί τους βρίσκεται μια ομάδα από 5-6 πρόσωπα. - Να σημαδέψω εκείνο τον ψηλό, στα αριστερά; ρωτάει πάλι. - Κάντο, είναι η απάντηση. Σημαδεύει, πυροβολεί και ο ανθρώπινος στόχος πέφτει χτυπημένος - Οχι αυτόν, λάθος έκανες, φωνάζει ο μαγαζάτορας. Για το διπλανό του, τον ψηλό με τις μπότες, σου έλεγα. - Κανένα πρόβλημα. Σημαδεύει και πάρτον κάτω και τον άλλο, το όπλο, αποδείχτηκε καλό, ευθύβολο και αποτελεσματικό, όπως, ας πούμε οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και τα «έξυπνα» φονικά όπλα διασποράς που κατέστρεψαν τη Γιουγκοσλαβία. Το Ιράκ, τη Βοσνία και όπου αλλού προβάλλονται αντιστάσεις στις κατακτητικές επιδιώξεις της «νέας τάξης» και το δουλεμπόριο, κατά των λαών που ασκεί ο ιμπεριαλισμός.

Τα ανέκδοτα, όπως αυτό στο οποίο αναφερθήκαμε, κρύβουν την υπερβολή, παράλληλα, όμως, εκφράζουν καταστάσεις. Ετσι, για παράδειγμα, τα θηριώδη συγκροτήματα παραγωγής όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, εμπλουτισμένων και μη, μαζί με τα άλλα μονοπώλια, υπαγορεύουν τη ΝΑΤΟφονική πολιτική, που θα συνεχίζει τώρα ο Μπους ο νεότερος, που εμφανίστηκε με την τεξανή μπότα και τα σπιρούνια.

Αλλά για να καταναλωθούν τα όπλα και να γιγαντωθεί το αλισβερίσι, χρειάζονται αντίπαλοι. Και όταν δεν υπάρχουν, πρέπει να κατασκευαστούν.

Και συνεχίζονται οι ΝΑΤΟεπιχειρήσεις των συμφερόντων και πρόκειται, τώρα, να επεκταθούν στο Διάστημα με το πρόγραμμα του «πολέμου των άστρων» για να καταπολεμηθούν, τάχα, δικτάτορες που οι ίδιοι αυτοί ανέδειξαν, ενίσχυσαν και χρησιμοποίησαν. Και όποιον πάρει ο Χάρος, όπως δηλώνει το ανέκδοτο που βρίσκεται τόσο κοντά στις αντιλήψεις του πλανητικού επικυρίαρχου.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ