Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θεατρινισμοί για συντάξεις και απολύσεις στο δημόσιο

Καταγγέλλει διαφορές ανάμεσα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και τον εφαρμοστικό νόμο, άρθρα του οποίου ψήφισε και η ίδια

Θέατρο σε βάρος του λαού παίζει η ηγεσία της ΝΔ, που από τη μια στηρίζει ολοένα και πιο ενεργά τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού, έχοντας ψηφίσει τα 22 από τα 49 άρθρα του και από την άλλη επιδίδεται σε ασκήσεις ψευτοαντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο κείμενο του εφαρμοστικού και την επικαιροποίηση του μνημονίου, που συνυπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών στο Γιούρογκρουπ του περασμένου Σαββάτου.

Μετά τη φραστική διαφοροποίηση στο ζήτημα των απολύσεων που θα γίνουν στο δημόσιο μετά τη 12μηνη παραμονή των εργαζομένων σε καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας», η ΝΔ επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις στη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ των 360 ευρώ και των κατώτατων συντάξεων των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που προβλέπονται στην έκθεση του επικαιροποιημένου μνημονίου, όπως αποκάλυψε χτες η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Η ΝΔ, διά του εκπροσώπου της, εγκάλεσε την κυβέρνηση για παραπλάνηση, επικαλούμενη ότι στο τελικό κείμενο του μεσοπρόθεσμου και συγκεκριμένα στο άρθρο 8, παράγραφος 8 - το οποίο ας σημειωθεί η ίδια το υπερψήφισε - υπάρχει απλά η πρόβλεψη για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών του ΟΓΑ και άλλων συνταξιοδοτικών ταμείων, καθώς και αυστηροποίηση των κριτηρίων δικαιούχων με βάση τον τόπο μόνιμης διανομής.

Αποκορύφωμα της κοροϊδίας και του εμπαιγμού εκ μέρους της ηγεσίας της ΝΔ αποτελεί το γεγονός ότι το μόνο που ζητά από την κυβέρνηση είναι να προσέλθει ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή και «να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις για το θέμα αυτό που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους»! Στην πραγματικότητα, η ΝΔ προτρέπει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων, φροντίζοντας όμως η ίδια να μείνει όσο γίνεται πιο μακριά από το κάδρο.

Την ίδια στιγμή, το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ επιδείκνυε με καμάρι τα εύσημα που δίνει στον Αντ. Σαμαρά η ναυαρχίδα του παγκόσμιου χρηματιστικού κεφαλαίου, η «Wall Street Journal», για τις θέσεις του για τη δραστική μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου. Σε χτεσινό άρθρο, κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Ελληνας πολέμιος των φόρων - Επιτέλους, μια πρόταση υπέρ της ανάπτυξης για την Αθήνα», επικροτείται η πρόταση του προέδρου της ΝΔ για «περικοπή των φόρων εισοδήματος των εταιρειών από 24% σε 15%». Ταυτόχρονα, υποδεικνύεται στον Αντ. Σαμαρά να ζητήσει και «κάθετη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ώστε να μειωθεί το κόστος εργασίας και να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας», πρόταση που περιλαμβάνεται ήδη στο Ζάππειο 2.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «Ζάππειο» τροφοδοτεί κυβέρνηση και τρόικα(2011-07-17 00:00:00.0)
Με μοιρασμένους ρόλους νομιμοποιούν το «Μεσοπρόθεσμο»(2011-06-29 00:00:00.0)
Συστράτευση για να περάσουν τα νέα μέτρα(2011-06-23 00:00:00.0)
Δεδομένη η στήριξη του μεσοπρόθεσμου(2011-06-01 00:00:00.0)
Προτάσεις με στόχο τον αποπροσανατολισμό!(2008-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ