Τετάρτη 6 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Λανσάρει ως «διέξοδο» χρεοκοπημένα ιδεολογήματα

Να πείσει ότι το κόμμα του είναι ικανότερος διαχειριστής για το κεφάλαιο, επιχειρεί ο Αντ. Σαμαράς

Την «αποτυχία του μνημονίου» επικαλείται ο πρόεδρος της ΝΔ για να δικαιολογήσει την «ανάγκη» λήψης πρόσθετων φιλομονοπωλιακών μέτρων και από αυτή τη σκοπιά ο Αντ. Σαμαράς ζητά την «επαναδιαπραγμάτευση» του Μεσοπρόθεσμου, θεωρώντας ταυτόχρονα δεδομένα και αναγκαία τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Τις θέσεις του κόμματός του παρουσιάζει σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», γνωστό όργανο του παγκόσμιου χρηματιστικού κεφαλαίου, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να βελτιώσει και το προφίλ του ως ικανού διαχειριστή της καπιταλιστικής κρίσης στους κύκλους των «διεθνών αγορών». Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει «αποτυχημένο» το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ζητά την άμεση επανεξέτασή του. «Πιστεύω ότι οι πιστωτές μας θα πρέπει να αλλάξουν πολιτική. Το ερώτημά μου είναι γιατί θα πρέπει να κατρακυλήσουμε κι άλλο; Σε τρεις μήνες θα ζητάμε ξανά χρήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως «διέξοδο» σπεύδει να παρουσιάσει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη και άλλα πρόσθετα φιλονομοπωλιακά μέτρα, αναπαράγοντας το σαθρό και χρεοκοπημένο ιδεολόγημα ότι η κερδοφορία του κεφαλαίου θα φέρει την ανάπτυξη, κρύβοντας ότι αυτή ακριβώς είναι η βασική αιτία που οδήγησε στην καπιταλιστική κρίση. «Αντί να "στραγγαλίζει" την ελληνική οικονομία με αυξήσεις φόρων, η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να επιτρέψουν στην Ελλάδα να μειώσει τους φόρους για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης», δηλώνει.

Τέλος, στην ίδια συνέντευξη, ο Αντ. Σαμαράς γνωστοποιεί τι είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ στην πρόσφατη σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες. Ο σχετικός διάλογος είναι αποκαλυπτικός για τις επιδιώξεις του προέδρου της ΝΔ: «Είπα στη Μέρκελ: Κοίτα, αν το σχέδιό σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος. Ομως, αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ