Τετάρτη 6 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις

Στα Προπύλαια
Στα Προπύλαια
Με πολύμορφες κινητοποιήσεις απαντά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στο νόμο - έκτρωμα για την ανώτατη εκπαίδευση. Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προγραμματίζει σήμερα το πρωί το ΜΑΣ.

Χτες το πρωί σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας, προχώρησαν φοιτητές που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα από τη Φιλοσοφική, τη Φυσικομαθηματική, τη Νομική σχολή και τα Παιδαγωγικά Τμήματα του ιδρύματος, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με το νόμο πλαίσιο, διεκδικώντας «μόρφωση, δουλειά, πτυχία με αξία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και φωνάζοντας συνθήματα με περιεχόμενο που πηγάζει από τις ανάγκες τους, όπως δωρεάν σίτιση και στέγαση. Αντιπροσωπεία του ΜΑΣ συναντήθηκε με τον πρύτανη Θ. Πελεγρίνη, ο οποίος εστίασε σε ζητήματα της διοίκησης των πανεπιστημίων και συμφώνησε ότι ο νόμος κινείται σε κατεύθυνση εμπορευματοποίησης των πανεπιστημίων, όμως σύμφωνα με τους φοιτητές, απέφυγε να καταδικάσει συνολικά την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, από την οποία απορρέει ο νόμος πλαίσιο.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στις διοικήσεις σε ΑΣΟΕΕ, Γεωπονικό, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πάντειο, Πολυτεχνείο και ΤΕΙ Πειραιά, ενώ οι δυνάμεις του ΜΑΣ πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μαζικές εξορμήσεις για την ενημέρωση του λαού και της νεολαίας σε Εύοσμο, κέντρο Θεσσαλονίκης και Τούμπα.

Το ΜΑΣ καλεί τις Επιτροπές Αγώνα να δώσουν τη μάχη σε κάθε αμφιθέατρο, προκειμένου να ενημερωθεί κάθε φοιτητής τι του επιφυλάσσει ο συγκεκριμένος νόμος. Ανανεώνει το ραντεβού του με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις συγκλήτους, την ημέρα που θα συνεδριάσουν, ενώ τη μέρα κατάθεσης του σχεδίου νόμου θα πραγματοποιηθεί κεντρική κινητοποίηση.



Στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου
Στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ