Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ
Επαναδιαπραγμάτευση του «Μεσοπρόθεσμου»

Ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης του «Μεσοπρόθεσμου» θέτει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης με δήλωσή του. Σ' αυτήν παραθέτει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο τις καταστροφικές συνέπειες του πλαισίου, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι η ΕΣΕΕ «θα παλεύει κάθε μέρα για την ανάκληση των εξοντωτικών μέτρων», παρά τη στάση αδράνειας και ουσιαστικής στήριξης που επέδειξε στην κυβερνητική πολιτική, ακόμη και το προηγούμενο διήμερο.

Ωστόσο, η ουσία της παρέμβασης της ΕΣΕΕ έχει να κάνει με την «αντιπρόταση»: «Εάν πράγματι οι εταίροι μας είχαν ειλικρινείς προθέσεις και διάθεση να μας σώσουν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους, θα περιμέναμε ένα Μεσοπρόθεσμο που θα περιλάμβανε τη χρηματοδότηση επενδύσεων και αναπτυξιακών έργων στην Ελλάδα από ευρωπαϊκές εταιρείες με την κάλυψη των ευρωπαϊκών ταμείων και την εποπτεία της Τρόικας. Το ελληνικό εμπόριο και η αγορά στο σύνολό της θα ήθελε η χορήγηση των νέων δανείων να συνοδεύεται με ξεπάγωμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, χωρίς την ίδια συμμετοχή και την έκδοση ευρωομολόγου αυστηρά και μόνο για βιώσιμες και παραγωγικές επενδύσεις».

Ετσι, δηλώνοντας ότι το «Μεσοπρόθεσμο» βρίσκεται «σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας», προφανώς κρίνει ότι αυτές οι ανάγκες σχετίζονται με την αποκατάσταση της χρηματοδοτικής ροής προς όσους έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του ΕΣΠΑ και συμμετοχής σε αναπτυξιακά έργα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ