Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
«Μυγιάστηκαν» οι εθνικιστές του ΛΑ.Ο.Σ.

«Μυγιάστηκαν» οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., από την αναφορά της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στους διάφορους επικίνδυνους «φύλακες» της πλατείας Συντάγματος, που κυκλοφορούν ο καθένας με δυο και τρεις ελληνικές σημαίες, αναμειγνύονται με τους άλλους διαδηλωτές και επιδιώκουν να περάσουν εθνικιστικά συνθήματα, αντικομμουνισμό και ρατσιστικές πρακτικές. Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. επιτέθηκαν φραστικά στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με εκφράσεις όπως «δεν ντρέπεστε λίγο», αναγορεύοντας τον εαυτό τους σε θεματοφύλακες της ελληνικής σημαίας, βγάζοντας όλο τους το μένος για το ΚΚΕ.

Απαντώντας στη σπέκουλα που επιχείρησε να στήσει ο ΛΑ.Ο.Σ., κάνοντας απαράδεκτους και ανυπόστατους διαχωρισμούς ανάμεσα σε υπερασπιστές και μη της ελληνικής σημαίας, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής: «Με την ελληνική σημαία, κανένα πρόβλημα. Δίπλα στο σφυροδρέπανο. Και εμείς έχουμε στον Περισσό ένα σφυροδρέπανο και δίπλα την ελληνική σημαία. Οταν θάβουμε τους νεκρούς μας, βάζουμε και το σφυροδρέπανο και την ελληνική σημαία. Οταν όμως ένας έχει δυο σημαίες, όταν είναι πεντακόσιοι και έχουν τρεις χιλιάδες σημαίες και μιλάνε εθνικιστικά, βρίζουν τους μετανάστες και λένε "οι βουλευτές στο Γουδή", "φύγετε οι τριακόσιοι", αυτό κάτι σημαίνει».

Σ' αυτό το σημείο, επιβεβαιώνοντας τις στενές σχέσεις που διατηρεί το κόμμα του με τέτοιες εθνικιστικές ομάδες, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Ηλίας Πολατίδης, αναφώνησε «καλά κάνουν». Αλλοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. ωρύονταν από τα έδρανα, γεγονός που προκάλεσε το εξής σχόλιο από την Αλέκα Παπαρήγα: «Εν πάση περιπτώσει, γιατί παρεξηγηθήκατε εσείς; Τόσες πτέρυγες είναι εδώ. Εσείς σηκώνετε την ελληνική σημαία;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ