Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Επιχείρησαν να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΜΕ

Προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να στήσουν χτες το απόγευμα στο Σύνταγμα φασιστοειδή, τραμπούκοι των γηπέδων, «αντιεξουσιαστές» και μέλη αριστερίστικων οργανώσεων.

Τη στιγμή που οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ανεβαίνοντας τη λεωφόρο Αμαλίας έφτασαν στο πάνω μέρος της πλατείας, δυο τρεις δεκάδες από δαύτους, κινήθηκαν προς το «βαν» με τα μεγάφωνα που βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας. Στάθηκαν μπροστά και απαιτούσαν να σταματήσει η πορεία, να σταματήσουν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ να φωνάζουν συνθήματα και να μαζέψουν τα πανό και τις σημαίες. Κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν ακόμη πιο απειλητικά και επιθετικά στην κεφαλή της πορείας, με βρισιές και προβοκατόρικα συνθήματα, όπως «ΚΚΕ το Κόμμα σου χαφιέ», «Ιδια είναι τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά».

Οι προσπάθειες όξυνσης της κατάστασης δε σταμάτησαν μόνο εκεί. Την ίδια ώρα, κάποιο άλλοι, λίγα μέτρα πιο κάτω, βρήκαν την ευκαιρία να προκαλέσουν επέμβαση των ΜΑΤ, πετώντας μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να απαντήσουν με τη ρίψη δύο δακρυγόνων.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ αντιμετώπισαν αυτή την προβοκατόρικη επίθεση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η κατάσταση εκτονώθηκε χάρη στην οργανωμένη περιφρούρηση του συλλαλητηρίου, αλλά και τη συμβολή κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία και αντέδρασαν ενάντια στους προβοκάτορες. Αφού οι διαδηλωτές παρέμειναν περίπου 45 λεπτά στο χώρο, αποχώρησαν συντεταγμένα προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ