Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δε σκύβουμε το κεφάλι

 Από τη μηχανοκίνητη πορεία χτες το απόγευμα στη Λάρισα
Από τη μηχανοκίνητη πορεία χτες το απόγευμα στη Λάρισα
Μεγάλες ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και οι πορείες του ΠΑΜΕ, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας και σε άλλες επαρχιακές πόλεις της περιοχής. Οι ταξικές δυνάμεις όρισαν ραντεβού και σήμερα με νέες συγκεντρώσεις και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Με τη μαχητική συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι, μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ και στην ΟΓΕ, στέλνουν ηχηρά το μήνυμα ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και της πλουτοκρατίας, αλλά θα εντείνουν τον οργανωμένο αγώνα τους, για την απόκρουση και την ανατροπή της.

Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε από τα ξημερώματα με τις απεργιακές φρουρές να δίνουν αποφασιστικά τη σκληρή μάχη της περιφρούρησης στα εργοστάσια, σε υπηρεσίες, σε σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και άλλους χώρους δουλειάς.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε πορεία στους δρόμους, με προπομπό τα τρακτέρ των μικρομεσαίων αγροτών. Νωρίτερα, το πρωί οι δυνάμεις της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Εργαζομένων στους ΟΤΑ προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου της πόλης και ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία του ΠΑΜΕ, στο κέντρο και τις συνοικίες της Λάρισας ώστε να φτάσει παντού το κάλεσμα συμμετοχής και στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση.

Στο Βόλο, το πρωί έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου και στη συνέχεια πορεία και το απόγευμα πικετοφορία.

Στα Τρίκαλα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και το απόγευμα πραγματοποίησαν πικετοφορία από την πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην Καρδίτσα η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία.

Στη Θεσσαλία απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν, επίσης, σε Φάρσαλα, Αλμυρό και Σκόπελο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε άλλες πόλεις(2016-04-27 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο(2012-02-01 00:00:00.0)
Με παλμό και αποφασιστικότητα(2011-06-16 00:00:00.0)
Μια γροθιά με τους αγρότες(2010-02-12 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα το αγωνιστικό ραντεβού(2005-04-16 00:00:00.0)
Στους δρόμους δίνεται ήδη η απάντηση(2002-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ