Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβέρνηση «έκτακτης ανάγκης» ζητάνε οι κηφήνες

Ανοιχτή επιστολή 51 εκπροσώπων της πλουτοκρατίας, με την οποία επιδιώκουν να παρέμβουν στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

Ωμή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα επιχειρούν 51 επιχειρηματίες και άλλοι εκπρόσωποι της αστικής τάξης, ζητώντας με κοινή τους ανοιχτή επιστολή να «συγκροτήσει η σημερινή Βουλή μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και εθνικής ανασυγκρότησης που να αποτελείται από προσωπικό που, ασχέτως κομματικής προέλευσης, προσωπικής συμπάθειας ή βουλευτικής ιδιότητας, διαθέτει την πίστη, την πείρα, τη διαχειριστική ικανότητα και το θάρρος να επιτύχει».

Πρόκειται για καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού από τα επιτελεία των αστών και έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενη ανάλογη επιστολή 32 «διανοούμενων», που ζητούσαν «ομοψυχία» για να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ και να αποφευχθεί η βίαιη χρεοκοπία.

Η επιστολή των επιχειρηματιών έχει τον τίτλο «Τολμήστε!» και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Αν θέλομε να παύσομε να είμαστε θλιβεροί επαίτες προς τους δανειστές μας, εκχωρώντας τους αναγκαστικά και μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας, πρέπει (...) να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Ελληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι, όπως για μια οικογένεια που ξοδεύει περισσότερα από τα εισοδήματά της, η λύση είναι η περικοπή όλων των περιττών δαπανών, και όχι η αμφίβολη προσπάθεια για αύξηση του εισοδήματος, έτσι και για το κράτος η σίγουρη λύση είναι η περικοπή όλων των δαπανών που δεν είναι απολύτως αναγκαίες, και όχι η προσπάθεια αύξησης των φορολογικών εσόδων».

Τα παράσιτα κουνάνε το δάχτυλο στο λαό και προσπαθούν να τον καταστήσουν συνένοχο στην κρίση, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην υπερσυσσώρευση των δικών τους κεφαλαίων και στην υπερπαραγωγή προϊόντων. Οι φυσικοί εκπρόσωποι της ντόπιας πλουτοκρατίας αναπαράγουν τα ιδεολογήματα περί υποτέλειας και εξάρτησης, κρύβοντας ότι αυτοί είναι που ξεζούμισαν όλα τα χρόνια το λαό. Γι' αυτό σήμερα οι καταθέσεις τους στις τράπεζες της Ελβετίας φτάνουν τα 600 δισ. ευρώ, όταν στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους η κυβέρνηση κόβει και τα στοιχειώδη, ενώ με αλλεπάλληλους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους, δημιουργεί νέες συνθήκες υπερκερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Αρκεί άλλωστε να ρίξει κανείς μια ματιά στους υπογράφοντες την επιστολή, για να αντιληφθεί το μέγεθος της πρόκλησης που επιχειρείται σε βάρος του λαού. Μεταξύ άλλων, υπογράφουν οι Τάκης Αθανασόπουλος, τ. διοικητής της ΔΕΗ και ανώτατο στέλεχος «Toyota Europe», Λευτέρης Αντωνακόπουλος, στέλεχος επιχειρήσεων, τ. πρόεδρος ΟΤΕ, Χάρις Δαυίδ, επιχειρηματίας, Νικόλας Λαιμός, εφοπλιστής, Πάνος Μαρινόπουλος, επιχειρηματίας και Μιράντα Ξαφά, οικονομική σύμβουλος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, γνωστή για τις αντιδραστικές απόψεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ