Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ορμονικός ανταγωνισμός

Και το χοιρινό κρέας ρίχνεται στον αδυσώπητο ανταγωνισμό των πολυεθνικών των ΗΠΑ και της ΕΕ, που πάντα αποβαίνει σε βάρος της υγείας των καταναλωτών.

Οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στον τομέα του βόειου κρέατος, μετά το θόρυβο των «τρελών αγελάδων», επιχειρούν όπως φαίνεται να πάρουν τη ρεβάνς, βάζοντας τους μηχανισμούς τους να αποκαλύψουν κάτι που ήταν γνωστό στα επιτελεία της ΕΕ και τις κυβερνήσεις, αλλά όχι στους καταναλωτές: Οτι τα χοιρινά τρέφονται με αντιβιοτικά και ορμόνες, πράγμα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ετσι αυτές τις μέρες έγινε γνωστό ότι στη Γερμανία και την Αυστρία, τα χοιρινά τρέφονταν με αντιβιοτικά και ορμόνες. Ακαριαία η Ελβετία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από την Αυστρία.

Στην Ελλάδα, ο αρμόδιος υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης ανακοίνωσε χτες ότι οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες αρχίζουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για ορμόνες και αντιβιοτικά στα εισαγόμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση χοιρινά (κρέατα και παράγωγα). Πιάσ'... το γουρούνι και κούρευ' το, δηλαδή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ