Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Ιωάννης Μανωλεδάκης

Κηδεύεται σήμερα στις 5 το απόγευμα. Τα συλλυπητήριά της εκφράζει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Avaton

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο διακεκριμένος και αγωνιστής καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Ιωάννης Μανωλεδάκης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 5 το απόγευμα στα κοιμητήρια της Θέρμης.

Ο Ιωάννης Μανωλεδάκης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ηταν αριστούχος πτυχιούχος και διδάκτορας του Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, ομόφωνα εκλεγμένος επίκουρος καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, επίκουρος και τακτικός καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ και επισκέπτης καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης. Εγραψε τριάντα βιβλία επιστημονικού περιεχομένου και πάνω από 200 μελέτες. Δίδαξε Ποινικό Δίκαιο, Φιλοσοφία του δικαίου και Εισαγωγή στην Επιστήμη σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς επίσης και σε σχολές επιμόρφωσης στελεχών.

Ηταν τακτικό μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μέλος ειδικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών του. Πρόεδρος της Επιτροπής για τη σύνταξη νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, πρόεδρος της Εταιρείας Νομικών Βορείου Ελλάδος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου και μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων. Διευθυντής του επιστημονικού περιοδικού του Δικηγορικού Συλλόγου «Αρμενόπουλος» το χρονικό διάστημα 1974-1988. Το 2003 εκλέχτηκε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και ένα χρόνο αργότερα η Σύγκλητος του ΑΠΘ του απένειμε ομόφωνα τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή της συλλυπητήρια για το θάνατο του καθηγητή Γιάννη Μανωλεδάκη στην οικογένεια και στους οικείους του. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ο Γιάννης Μανωλεδάκης ήταν ένας αγωνιστής Καθηγητής Επιστήμονας, υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Ανθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια και εντιμότητα. Με τις θέσεις και τη δράση του υπερασπίστηκε τις δημοκρατικές ελευθερίες και αγωνίστηκε κατά των "ευρωτρομονόμων". Υπερασπίστηκε αφιλοκερδώς και άφοβα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις δίκες που έγιναν εναντίον τους για την αντιιμπεριαλιστική τους δράση κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ