Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Πάθος για το «ακηδεμόνευτο» και τη διαχείριση

Κυβέρνηση «πατριωτικής ευθύνης» και «έκτακτης κοινωνικής ανάγκης», ζητάει ο Αλ. Τσίπρας

«Μια άλλη κυβέρνηση, πατριωτικής ευθύνης, έκτακτης κοινωνικής ανάγκης», που μπορεί «να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις» στην αντίθετη κατεύθυνση, ώστε «να βγούμε άμεσα από το μνημόνιο της χρεοκοπίας» και «να διαπραγματευτούμε δίκαιη ρύθμιση του χρέους», ζήτησε για πολλοστή φορά χτες ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στα ΕΛΤΑ.

Το περιεχόμενο της πολιτικής, που θα υπηρετήσει αυτή η κυβέρνηση, το έχει περιγράψει έγκαιρα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι η στρατηγική του είναι στρατηγική ενσωμάτωσης του λαού στις αξιώσεις της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Κατά δήλωσή του, η κυβέρνηση που οραματίζεται, θα σταθεροποιήσει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, θα επαναδιαπραγματευτεί τα υπάρχοντα και νέα δάνεια, με «δίκαιους», όπως λέει, όρους, και θα προωθήσει μια «άλλη» δήθεν ανάπτυξη, η οποία θα είναι καπιταλιστική και άρα αντιλαϊκή, αφού ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί την εξουσία του κεφαλαίου.

Σε συνέντευξή του στην «Αυγή», ο Αλ. Τσίπρας απογείωσε τη λογική της διαχείρισης του συστήματος και θέλοντας να σύρει σ' αυτήν και το λαό, ισχυρίστηκε ότι «η επόμενη δόση εξασφαλίστηκε την Τετάρτη το απόγευμα, όταν ο κ. Παπανδρέου είχε παραιτηθεί και η Ελλάδα δεν είχε κυβέρνηση, είχε όμως το λαό στο δρόμο, που αποδείχθηκε ότι είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής και εγγυητής του μέλλοντος». Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσει για το λαό ρόλο διαπραγματευτή με την τρόικα, γι' αυτό εχθρεύεται το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα που αντιπαλεύουν στρατηγικά την κυβέρνηση και τους συμμάχους της.

Δείχνοντας την αδυναμία του χώρου να αντιπαρατεθεί πολιτικά με το ΚΚΕ, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι «η Αλέκα Παπαρήγα είπε απίστευτα πράγματα για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που θεωρούν υπόθεσή τους το Σύνταγμα». Κρύβει ότι η κριτική του ΚΚΕ απευθύνεται στους καθοδηγητές της πλατείας - ένας από αυτούς είναι και το κόμμα του - που το πρωί γυροφέρνουν στα κανάλια τις κομματικές τους απόψεις και το βράδυ φοράνε τη μάσκα του «ακομμάτιστου» για να ψαρέψουν στα θολά νερά της λαϊκής δυσαρέσκειας, που δίκαια εκφράζουν με τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις χιλιάδες λαού.

Μην μπορώντας να συγκρατήσει την εμπάθειά του για το ΚΚΕ, που αποκαλύπτει τη στρατηγική των οπορτουνιστών, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «δεν μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βγει στον δρόμο και όταν ο κόσμος βγαίνει να βγάζεις εσύ το κομμουνιστόμετρο και να τον κοιτάς με μισό μάτι. Η αριστερά οφείλει να είναι και με την ψυχή και με το σώμα μέσα στο λαϊκό κίνημα, που ήδη καθορίζει εξελίξεις. Τώρα είναι που χρειάζεται ενότητα και κοινή δράση».

Είναι γνωστή η πρεμούρα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να κατοχυρώσει σαν πρωτοπόρο αγωνιστικό υποκείμενο οποιονδήποτε άλλον πέρα από το εργατικό κίνημα, γι' αυτό θεοποιεί το ακηδεμόνευτο, προσπαθώντας μάλιστα με ψέματα να υψώσει τείχη ανάμεσα σε όσους διαδηλώνουν στις πλατείες και στα ταξικά συνδικάτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κίβδηλα διλήμματα και ανέξοδες υποσχέσεις(2012-03-28 00:00:00.0)
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κίνημα(2011-06-09 00:00:00.0)
Βασικό ζητούμενο η εκλογική επιβίωση(2011-02-15 00:00:00.0)
Εφεδρεία του πολιτικού συστήματος σε διαρκή ετοιμότητα(2009-10-06 00:00:00.0)
Οράματα ανύπαρκτου παραδείσου...(2008-09-21 00:00:00.0)
Με στόχο την ...«κοινωνική συνοχή»!(2008-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ