Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ
Αρπαγή αποθεματικών 250 εκατ. ευρώ

Στην κατάσχεση αποθεματικών ύψους 250 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προχώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εγκαινιάζοντας και στην πράξη το σχέδιο για την πλήρη εκχώρηση στους ιδιώτες κάθε κρατικής συμμετοχής και στο χρηματοπιστωτικό κλάδο. Η σχετική υπουργική απόφαση, που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, προβλέπει τη «διάθεση στο δημόσιο ποσού 250 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά κεφάλαια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων».

Η αρπαγή των αποθεματικών έγινε προκειμένου σε πρώτη φάση να καλύψουν την κρατική συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), που ολοκληρώθηκε χτες. Τόσο το κερδοφόρο, και ενδιαφέρον για τραπεζίτες, κομμάτι του Ταμείου Παρακαταθηκών όσο και η ΑΤΕ - μετά και την κεφαλαιακή της ενίσχυση από το κράτος - ετοιμάζονται για εκποίηση μέσα στο 2012, στην ίδια χρονιά που προγραμματίζουν την παράδοση και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Από το πρόγραμμα με τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ, για τα 50 δισ. ευρώ, που κλιμακώνουν μέχρι το 2015, σχεδιάζουν να βγάλουν στο σφυρί 5 δισ. ευρώ μέχρι το Δεκέμβρη του 2011 και 10 δισ. ευρώ το 2012.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ