Παρασκευή 24 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με ταξική πάλη μπορεί να νικηθεί και ο πιο σκληρός αντίπαλος

Περιοδεία χτες σε χώρους δουλειάς της Χαλκίδας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργατικές κινητοποιήσεις

Από παλιότερη περιοδεία σε χώρους δουλειάς
Από παλιότερη περιοδεία σε χώρους δουλειάς
Κλιμάκιο της Αχτιδικής Επιτροπής Χαλκίδας, Θήβας, Οινοφύτων, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Ευβοίας του Κόμματος, περιόδευσε σε εργασιακούς χώρους στη Χαλκίδα και συζήτησε με τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τους απεργούς της ΔΕΗ, παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ και εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος και του ταξικού κινήματος στον απεργιακό τους αγώνα.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε μεταξύ των άλλων: «Το ΚΚΕ στηρίζει τον απεργιακό αγώνα και αντιπαλεύει τη συκοφαντική εκστρατεία που οργανώνει η κυβέρνηση, με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σκοπός τους είναι να υποτάξουν και να διασπάσουν τους εργαζόμενους για να περάσουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα του "μεσοπρόθεσμου προγράμματος", να επιβάλουν τη συνολική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των άλλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Σήμερα, ολοκληρώνουν το έγκλημα που κάνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τη δεκαετία του '90, αξιοποιώντας την κρίση του συστήματος, τα ελλείμματα και το χρέος που προκάλεσε η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής και λάθους. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα έχει στόχο μια ζωή ανασφαλή και μίζερη, με πολύ χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, με ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτό διαχειρίζεται το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου.

Η πείρα αποδεικνύει πως η πολιτική του ΚΚΕ βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τις αγωνίες και τα συμφέροντα των εργαζομένων κι αυτό πρέπει να εκφραστεί με πλατιά στήριξη και συμπόρευση με το ΚΚΕ, που είναι το κόμμα που φοβούνται το κεφάλαιο και οι εκφραστές του. Το ΚΚΕ αποκάλυψε εξαρχής τα σχέδια για την απελευθέρωση της Ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Μίλησε για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα Ενέργειας, με εξουσία και οικονομία στα χέρια του λαού. Τώρα, κάθε εργαζόμενος έχει υποχρέωση να πάρει τη δική του θέση στον αγώνα και να παλέψει αποφασιστικά στις συνθήκες αυτού του σκληρού κοινωνικού πολέμου που έχουν κηρύξει οι δυνάμεις του κεφαλαίου».

Να ακυρωθούν διλήμματα και εκβιασμοί

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του κλιμακίου του ΚΚΕ ήταν τα Ψαχνά, το δημαρχείο του Δήμου Μεσσαπίων, όπου κάνουν κατάληψη εργαζόμενοι οι οποίοι είναι απλήρωτοι 22 μήνες και απειλούνται με απόλυση από τη δημοτική αρχή.

«Είμαστε και πάλι κοντά σας - ανέφερε ο Γιώργος Μαρίνος - και θα είμαστε κοντά σας με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα. Το δίκιο είναι με το μέρος σας και αυτό το δίκιο κρατάει ζωντανό τον αγώνα σας τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Προειδοποιούμε τη δημοτική αρχή και τους μηχανισμούς της καταστολής να μην επιχειρήσουν να αγγίξουν εργαζόμενο, να αφήσουν κάθε σκέψη για παρέμβαση εισαγγελέα. Η απάντησή μας θα είναι άμεση, μαζική, δυναμική, κανένας μηχανισμός καταστολής δεν μπορεί να πνίξει το εργατικό δίκιο.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν καλά τις εξελίξεις και να ξεκαθαρίσουν ότι όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν όλα τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΕΕ υπηρετούν ένα και μοναδικό στόχο: Την κερδοφορία, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας μέσα από την εκμετάλλευση, την υποβάθμιση των εργαζομένων, την κατάργηση των δικαιωμάτων που κατέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια με τους ταξικούς αγώνες. Με μαχητική, σταθερή στάση, οι εργαζόμενοι μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε είδους εκβιασμούς και παραπλανητικά διλήμματα, μεταξύ των οποίων είναι και το περιβόητο δημοψήφισμα που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ δίνει συνολικά τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια σε κάθε είδους μνημόνιο και "μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα". Το Κόμμα μας είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και πρέπει να κατανοηθεί και από τον πιο διστακτικό ότι στην ημερήσια διάταξη έχει μπει το θέμα της συγκέντρωσης των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων. Ο λαός παράγει τον πλούτο και έχει υποχρέωση να τον διεκδικήσει. Οσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο οι εργαζόμενοι θα παλεύουν από καλύτερες θέσεις κι αυτό είναι ανάγκη να εκφραστεί και στις εκλογές».

Ολοι με το ΠΑΜΕ στη 48ωρη

Τρίτος σταθμός της περιοδείας του κλιμακίου του ΚΚΕ ήταν το εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας «INTERCHEM», στο οποίο οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα κατά των απολύσεων και της προσπάθειας της εργοδοσίας να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία 4ημέρου.

«Η οργανωμένη, μαζική ταξική πάλη - ανέφερε στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος - είναι το όπλο του εργάτη και η συμμετοχή σ' αυτή του δίνει δύναμη να αναμετρηθεί με τους καπιταλιστές που πλουτίζουν όλα τα χρόνια από τη δουλειά της εργατικής τάξης. Με την πείρα που έχει η εργατική τάξη μπορεί σήμερα να δει καλύτερα ότι τα μεγάλα συμφέροντα, οι οικονομικοί όμιλοι είναι κρέας - νύχι με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συνολικά με τα αστικά, όπως λέμε, κόμματα. Πρόκειται για ενιαίο μηχανισμό που εχθρεύεται τους εργάτες και τις εργάτριες, τον εργαζόμενο λαό και κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί, να διαχειριστεί και να διασώσει αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα σας και έχει μεγάλη σημασία να συναντηθεί αυτός με τον αγώνα των άλλων εργαζομένων, να είναι μέρος της μεγάλης 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που θα γίνει τις μέρες που θα συζητηθεί στη Βουλή το αντεργατικό, αντιλαϊκό έκτρωμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ακούει στο όνομα "μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα". Μαζική δράση, μαζί με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, αυτή η επιλογή ανοίγει το δρόμο, επιλογή με στόχο, με σκοπό την αντίσταση, τη διεκδίκηση, την αντεπίθεση, την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε. Στο βαθμό που οι εργάτες συνειδητοποιούν τη θέση τους στην εκμεταλλευτική κοινωνία, την ιστορική τους αποστολή και τη δύναμη του ταξικού αγώνα, μπορούν να νικήσουν και τον πιο σκληρό αντίπαλο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ