Τετάρτη 22 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
Σημαντικά προβλήματα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Σχετική Επερώτηση κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ

Επερώτηση σχετικά με την κατάσταση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τα δημόσια νηπιαγωγεία του Βόλου κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων για την επίλυση του προβλήματος.

Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Βόλου εκατοντάδες νήπια κινδυνεύουν να μείνουν έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, λόγω έλλειψης παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, καθώς επίσης και των απαραίτητων υποδομών, αφού η κυβέρνηση δε χορηγεί τις ανάλογες πιστώσεις. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η μείωση του αριθμού των παιδιών που πρόκειται να φοιτήσουν στους παιδικούς σταθμούς του δήμου κατά 30%, δηλαδή 300 παιδιά. Το πρόβλημα είναι πολλαπλάσιο γιατί υπάρχουν εργατικές - λαϊκές οικογένειες που δεν τολμούν να κάνουν αίτηση για τη φοίτηση των παιδιών τους γιατί δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν.

Επίσης, τα δημόσια νηπιαγωγεία δεν μπορούν να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες. Είναι γνωστές οι απάνθρωπες συνθήκες παραμονής των μικρών παιδιών σε νοικιασμένους ακατάλληλους χώρους, που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για την ψυχοσωματική ανάπτυξή τους, ιδιαίτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου.

Οπως υπογραμμίζεται στην Επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια οφείλεται τόσο στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, γιατί στη χώρα μας ούτε έχει θεσμοθετηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή ούτε δίνονται οι απαιτούμενες δαπάνες. Ακόμη, σημαντική είναι η ευθύνη των εκλεγμένων στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ) που πρωτοστάτησαν να αναλάβουν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών από το υπουργείο Πρόνοιας, βάζοντας τροφεία για τη λειτουργία τους, λειτουργώντας τους παιδικούς σταθμούς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν, ορθώνοντας ταξικούς φραγμούς από την πιο τρυφερή ηλικία της προσχολικής αγωγής».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ρωτούν τη δημοτική αρχή Βόλου ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για:

  • Αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς, με μεταφορά των υπαρχόντων σταθμών στο κράτος.
  • Κατάργηση των τροφείων και κάθε άλλου ποσού που πληρώνουν οι γονείς στους παιδικούς σταθμούς και κάλυψή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και προσλήψεις προσωπικού (παιδαγωγών - βοηθών).
  • Ανοιγμα νέων παιδικών σταθμών ικανών να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών, με δημόσιες επενδύσεις.
  • Εξασφάλιση οικοπέδων και κατασκευή των απαραίτητων υποδομών κυρίως στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος για τα δημόσια νηπιαγωγεία που ασφυκτιούν.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ