Τετάρτη 22 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απολογίες κατηγορουμένων

Απολογήθηκαν, χτες, στο δικαστήριο στον Κορυδαλλό, οι πέντε από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο Μ. Γιόσπας αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε ότι διώκεται για τις συγγενικές του σχέσεις. Μίλησε για το μη νομότυπο της σύλληψής του και ανέφερε ότι η Αστυνομία φώναζε κατά τη σύλληψή του «βάλτε του κουκούλα» και στην κοπέλα του αποπειράθηκαν να της βάλουν ταινία στο στόμα. Οπως είπε, «δεν καταλαβαίνω τι προσφέρει στα στοιχεία να είσαι γυμνός στην Ασφάλεια και όλοι να περνάνε και να σε κοιτάνε σαν αξιοθέατο». Χαρακτήρισε την όλη σύλληψη χολιγουντιανή. «Αν συμμετείχα στην οργάνωση θα το έλεγα», είπε.

Ο Ερ. Ράλλης δήλωσε: «Εδώ και δύο χρόνια προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο βρίσκομαι εδώ». Αναφέρθηκε σε εξωδικαστικά στοιχεία, ανώνυμους πληροφοριοδότες της Αστυνομίας, διαρροή φωτογραφιών στο διαδίκτυο, αποσπασματικά στοιχεία από τα ΜΜΕ, που δημιουργούσαν ένα κλίμα, για να δικαιολογηθεί η δίωξή του. Ο Ν. Βογιατζάκης μίλησε για ποινικοποίηση φιλικών σχέσεων, είπε ότι «δεν είμαι μέλος της οργάνωσης, αλλά διώκομαι γιατί είμαι αναρχικός» και συμπλήρωσε ότι στέκεται «αλληλέγγυος στα μέλη της οργάνωσης». Για τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, είπε ότι συνέχισε το έργο του στοχοποιώντας πολιτικούς χώρους. O Αλ. Μητρούσιας αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Δεν αποτελώ μέλος αυτής της επαναστατικής οργάνωσης», είπε και κατήγγειλε τις συνθήκες που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης βάσει αποτυπωμάτων, από την Αστυνομία.

Ο Π. Μασούρας είπε ότι η δήλωσή του θα είναι πολιτική. Μίλησε για πολιτική δίκη και χαρακτήρισε το δικαστήριο «στρατοδικείο». Αρνήθηκε να δώσει την οποιαδήποτε εξήγηση και είπε στους δικαστές ότι «δεν έχετε κανένα στοιχείο για εμένα, δεν απαντώ στο ψευτοδίλημμα αθώος ή ένοχος, είμαι εδώ ως πολιτικό υποκείμενο».

Υπενθυμίζεται ότι στη διαδικασία δεν έρχονται και δεν εκπροσωπούνται από δικηγόρους οι Χ. Χατζημιχελάκης, Π. Αργυρού και Γ. Καραγιαννίδης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους να μαγνητοφωνούνται τα πρακτικά της δίκης και να μην παρακρατούνται τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας του ακροατηρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ