Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη για το συντονισμό

Αύριο Κυριακή πραγματοποιείται η πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνει η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή σωματείων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους στη βάση μιας κοινής πρότασης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2011 που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Η σύσκεψη θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» (πλατεία Καραϊσκάκη).

Η Γραμματεία μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «η συμμετοχή του καθένα μας είναι επιτακτική ανάγκη γιατί: Οι συνθήκες που ανοίγουμε την κουβέντα για σχέδιο συλλογικής σύμβασης ενιαία για όλο τον κλάδο είναι συνθήκες πρωτόγνωρες για όλους τους εργαζόμενους, οξύνεται η επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας. Οι τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων με τα εκβιαστικά διλήμματα "ή συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα ή πτώχευση", η προσπάθεια της κυβέρνησης και των βιομηχάνων να γίνουμε συνένοχοι στην πιο άγρια αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση των τελευταίων χρόνων "για να μην πεινάσουμε όλοι".

Δεν περνάει ημέρα που η προπαγάνδα της κυβέρνησης από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο να μη μας βομβαρδίζει με τόνους "πληροφοριών", σεναρίων και "ειδήσεων" για το χρέος, την "αναδιάρθρωση", την "επιμήκυνση", το "κούρεμα", την εθνική συναίνεση και συνεννόηση. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας του κλάδου μας (ΟΙΥΕ) για μια ακόμη χρονιά προχωρά στην υπογραφή ΣΣΕ όχι μόνο πίσω από τις δυνατότητες και τις ανάγκες μας, αλλά και στη γραμμή που θέλουν εργοδότες και κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ