Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταθμός για την κλιμάκωση οι σημερινές κινητοποιήσεις

Να φτάσει παντού το κάλεσμα του ξεσηκωμού ενάντια στα νέα μέτρα

Στιγμιότυπο από την απεργία της περασμένης Τετάρτης
Στιγμιότυπο από την απεργία της περασμένης Τετάρτης
Νέο σταθμό στην αποφασιστική οργάνωση, το συντονισμό, τη συσπείρωση της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μέτρα - φωτιά, που ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ προωθούν σε βάρος τους, αποτελούν οι σημερινές κινητοποιήσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε 55 πόλεις σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, η νεολαία καλούνται σήμερα να γεμίσουν και πάλι τις πλατείες και τους δρόμους. Να διατρανώσουν ότι «με αυτά που επιβάλλουν οι κεφαλαιοκράτες δεν θα συμβιβαστούν ποτέ τους οι εργάτες»!

Ταυτόχρονα, τα σημερινά συλλαλητήρια πρέπει να αποτελέσουν καθοριστικό βήμα για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, μάχη που θα δοθεί με την έναρξη της συζήτησης των βάρβαρων αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων στη Βουλή. Μάχη που πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους, να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς σε κάθε γωνιά της χώρας. Να γίνουν νέα πιο σταθερά και γερά βήματα μπροστά, για την οργάνωση στους τόπους δουλειάς, ενάντια στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής, αλλά και στην οικοδόμηση της αντιμονοπωλιακής συμμαχίας εργατών - μικρομεσαίων πόλης και χωριού - γυναικών και νέων από τα λαϊκά στρώματα.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Οι προσυγκεντρώσεις σωματείων, εργαζομένων και μαζικών φορέων για το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνουν όλες στις 10 π.μ. στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Κατασκευών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών-στριών, ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικό, Καλλιτέχνες, Μεταφορές, ΜΜΕ, Μεσόγεια, Κεντρικού Τομέα.

Πλ. Βάθης: Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Τηλεπικοινωνίες.

Πλ. Καραϊσκάκη: Δυτικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Θριάσιου.

Πλ. Κοτζιά: Συνταξιούχοι, Νότιου Τομέα, Πειραιά.

Χαυτεία: Εκπαιδευτικοί.

Πανεπιστημίου και Ομόνοια: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ