Πέμπτη 9 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φτηνά αντιΚΚΕ κόλπα

Να προβοκάρει το ΚΚΕ και να διαστρεβλώσει τις κρυστάλλινες θέσεις του επιχείρησε χτες από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης. Φέρνοντας στα μέτρα της κυβερνητικής προπαγάνδας τα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το ευρώ και την ΕΕ, ερμήνευσε τις δηλώσεις της ως εξής: «Είπε η κ. Παπαρήγα ότι για το λαό είναι χρήσιμο να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη και να έχουμε το ευρώ», γιατί «τυχόν έξοδος από το ευρώ θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους πολίτες και στον λαό», προσθέτοντας μάλιστα πως «αυτή είναι μια υπεύθυνη στάση, μία υπεύθυνη τοποθέτηση». Συνεχίζοντας το ίδιο τροπάρι, ανέφερε ότι η στάση αυτή «μου προκάλεσε θετική έκπληξη», αφού «είπε κάτι το οποίο μέχρι πρότινος ήταν ανήκουστο»!

Ο Σαχινίδης, η κυβέρνησή του και όσοι άλλοι πρόθυμοι σπεύδουν να συνδράμουν την αντιΚΚΕ προπαγάνδα, ξέρουν καλά τη θέση του ΚΚΕ, την οποία διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα και στη συνέντευξη που επικαλείται ο υφυπουργός. Η χιλιοειπωμένη και διαχρονική θέση του ΚΚΕ είναι υπέρ της αποδέσμευσης της Ελλάδας από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία. Αρα, αποδέσμευση και από το ευρώ, στο βαθμό που η χώρα θα βρεθεί έξω από την ιμπεριαλιστική συμμαχία και το νόμισμά της και να κάνει κουμάντο ο λαός και όχι οι κεφαλαιοκράτες. Το ίδιο επανέλαβε και τις προάλλες η Αλ. Παπαρήγα, λέγοντας «τώρα αποδέσμευση εντελώς, όχι από την Ευρωζώνη, συνολικά από την ΕΕ και δημιουργία προϋποθέσεων για μία πολιτική ανάπτυξης που είναι σε αντίθεση με τις επιλογές της ΕΕ».

Αυτή είναι η απάντηση και σε εκείνους που απεργάζονται σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με αλώβητη όμως την εξουσία του κεφαλαίου και με παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Αρα, συνέχιση της δέσμευσης από τις φιλομονοπωλιακές συνθήκες της Ευρωένωσης. Γεγονός που θα ωφελήσει μια ισχυρή μερίδα του κεφαλαίου, η οποία, διαθέτοντας κεφάλαια σε ευρώ, θα αγοράζει «μπιτ παρά» στην Ελλάδα, σε βάρος του λαού και του μόχθου του. Στους προπαγανδιστές αυτής της εκδοχής, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται μέσα στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση, απευθυνόταν το σχόλιο της Αλέκας Παπαρήγα, το οποίο ο Σαχινίδης προσπαθεί να το φέρει στα μέτρα του, για να ενισχύσει τα κάλπικα ψευτοδιλήμματα περί «ευρώ ή δραχμής», «νόμιμου ή παράνομου χρέους» και πάει λέγοντας. Σε κάθε περίπτωση, τα κόλπα τους είναι φτηνά, είτε τα αποτιμήσει κανείς σε ευρώ, είτε σε δραχμές...


Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαθροχειρία «Αυγής»(2013-07-06 00:00:00.0)
Για τον «ευρωσκεπτικισμό»(2013-04-03 00:00:00.0)
Για το εκβιαστικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»(2012-05-22 00:00:00.0)
Για νικηφόρα αντεπίθεση(2012-01-03 00:00:00.0)
Απειλούν και εκβιάζουν από φόβο(2011-11-23 00:00:00.0)
Λαθροχειρίας ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια(2011-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ