Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΙΟΣ
Του έδειξαν ... το αγωνιστικό «καλάθι»

Πλήθος αγροτοκτηνοτρόφων, εργατοϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων επιφύλαξε χτες αγωνιστική υποδοχή στον Κ. Σκανδαλίδη

Αγωνιστική υποδοχή είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης στη Χίο όπου πήγε χτες να παρουσιάσει το καλάθι αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης πλήθος κόσμου, αγροτοκτηνοτρόφοι, εργατοϋπάλληλοι και αυτοπασχολούμενοι είχαν περικυκλώσει το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως και στα προηγούμενα Περιφερειακά Συμβούλια όπου παρουσίασε τα αγροτικά καλάθια, συνέχισε και χτες το γνωστό προπαγανδιστικό τροπάρι του. Ανέφερε για άλλη μια φορά πως τα «αγροτικά καλάθια» μπορούν να αποτελέσουν το αντίδοτο στην κρίση... Ως λύση παρουσίασε επίσης τα δημοπρατήρια, τις εταιρικές συμπράξεις και τη συμβολαϊκή γεωργία. Ομως ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι ελαιοπαραγωγοί οδηγούνται στην καταστροφή από τις εξευτελιστικές τιμές στο λάδι. Οι κτηνοτρόφοι το ίδιο. Οι μικρομεσαίοι ψαράδες οδηγούνται στον αφανισμό εξαιτίας των περιορισμών της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ από την άλλη ενισχύονται προκλητικά οι μεγάλες αλιευτικές επιχειρήσεις και οι υδατοκαλλιέργειες.

Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στρατής Κόρακας χαρακτήρισε τα αγροτικά καλάθια ως τα νέα εφευρήματα κοροϊδίας και εξαπάτησης των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων. «Ημουνα νιος και γέρασα...», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις κατά καιρούς εξαγγελίες των εκάστοτε κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες. Κατήγγειλε την ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική, που πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τι ανάπτυξη να γίνει, αναρωτήθηκε, όταν πέρυσι ο προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ήταν 90 εκατ. ευρώ και φέτος είναι 45 εκατ. ευρώ; Το λόγο πήρε επίσης και η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ρούλα Στεφανάκη, η οποία κατάγγειλε την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία πλήττει εξίσου τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες, τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους. Αναφέρθηκε επίσης στα ιδιαίτερα προβλήματα της Σάμου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το λόγο πήραν εκπρόσωποι φορέων των νησιών της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου. Ανάμεσα στα άλλα τέθηκε το πρόβλημα που υπάρχει στην Ικαρία με τα σφαγεία, καθώς και στην περιοχή του Κάμπου Χίου με την υπερφορολόγηση των χωραφιών. Παρέμβαση έκανε επίσης και ο γραμματέας της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ Γιώργος Αμπατζής, ο οποίος έθεσε τον Κ. Σκανδαλίδη προ των ευθυνών του και έκανε αναφορά στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τα νησιά του Αιγαίου, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια είναι ξεχασμένο στα συρτάρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων(2020-08-13 00:00:00.0)
Καθημερινές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο του δεκαήμερου αγωνιστικής δράσης(2018-06-26 00:00:00.0)
Η αγροτική ανάπτυξη απαιτεί σύγκρουση με τα μονοπώλια(2011-05-06 00:00:00.0)
Τα «αγροτικά καλάθια» ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά(2011-03-09 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στην Πάτρα στις 9 Μάρτη(2011-03-05 00:00:00.0)
Στην Τρίπολη με τρακτέρ και φορτηγά!(2011-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ