Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κλείνουν ολοήμερα τμήματα σχολείων

Μόνο υπό προϋποθέσεις θα λειτουργούν ολοήμερα τμήματα σε δημοτικά που είναι μικρότερα από εξαθέσια

Το υπουργείο Παιδείας κλείνει ολοήμερα τμήματα δημοτικών σχολείων, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα και οι θέσεις εκπαιδευτικών, ενώ σε αρκετά σχολεία που λειτουργούσαν ως ολοήμερα οι γονείς θα πρέπει να βρουν μια άλλη λύση για τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου, θα κλείσουν τα ολοήμερα τμήματα σε δημοτικά σχολεία που έχουν οργανικότητα μικρότερη του εξαθέσιου. Εξαιρούνται όσα από τα παραπάνω σχολεία έχουν τουλάχιστον 60 μαθητές συνολικά και τουλάχιστον 15 μαθητές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με στοιχεία των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, συνολικά στα ολοήμερα σχολεία φοιτούσαν πάνω από 140.000 μαθητές και για τη λειτουργία τους δούλευαν περίπου 4.000 δάσκαλοι και 7.000 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, για το κλείσιμο μέρους των ολοήμερων τμημάτων τονίζει: «Η απόφαση αυτή συνιστά νέα επίθεση στη ζωή της λαϊκής οικογένειας, ανοίγει το δρόμο στην άμεση περικοπή θέσεων εργασίας, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Και το μέτρο αυτό αποδεικνύει τι σημαίνει "Νέο Σχολείο": "σχολείο ΑΕ", σχολείο διαφοροποιημένο, σχολείο με απλήρωτους, ελαστικά εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα εκπαιδευτικούς».

«Απαιτούμε εδώ και τώρα να ανακληθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας» σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και απαιτεί:

  • «Να μην κλείσει κανένα σχολείο! Καμιά απόλυση! Καμιά συζήτηση για χάσιμο οργανικών θέσεων. Κάθε εκπαιδευτικός να έχει οργανική θέση!
  • Στα ολοήμερα τμήματα να εξασφαλιστούν: 1). Πλήρης σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία, 2). Χώροι κατάλληλοι για την ξεκούραση και το παιχνίδι των μαθητών, 3). 15 μαθητές ανά τμήμα κι ένας δάσκαλος να τα βοηθά στην προετοιμασία της μελέτης για την επόμενη μέρα.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και Ενιαίο Δωδεκάχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ