Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες έξι δήμων

Οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες κινητοποιούνται για την άμεση λειτουργία και 2ου Εργαστηρίου

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι έχουν δεχτεί απειλές για την κινητοποίηση που ξεκίνησαν με τη μορφή της κατάληψης
Οι γονείς καταγγέλλουν ότι έχουν δεχτεί απειλές για την κινητοποίηση που ξεκίνησαν με τη μορφή της κατάληψης
Σε κατάληψη του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά (ΕΕΕΕΚΠ) έχουν προχωρήσει οι γονείς, με απόφασή του συλλόγου τους, καθώς η τεράστια έλλειψη χώρων που αντιμετωπίζει έχει οδηγήσει μόνο φέτος να έχουν μείνει εκτός σχολείου 30 μαθητές. Στο ΕΕΕΕΚΠ είναι εγγεγραμμένα 150 παιδιά με ειδικές ανάγκες (14-25 ετών) και εκπαιδεύονται σε εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το σχολείο είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και οι χώροι του δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες των έξι δήμων που εξυπηρετεί (Πειραιάς, Νίκαια - Ρέντης, Κορυδαλλός, Πέραμα, Σαλαμίνα, Δραπετσώνα - Κερατσίνι). Οι γονείς διεκδικούν την άμεση λειτουργία του 2ου ΕΕΕΕΚΠ, καθώς, ενώ η λειτουργία του έχει εγκριθεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά, παραμένει στα χαρτιά.

Η κινητοποίηση των γονιών όμως συναντά, όπως φαίνεται, αντιδράσεις. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κατήγγειλε στον «Ρ» ότι ο σύλλογος δέχεται πιέσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σα να είναι οι ίδιοι οι γονείς υπεύθυνοι για την απαράδεκτη κατάσταση στο σχολείο και μάλιστα κατήγγειλε πως δέχτηκε απειλές ότι θα κινηθούν διαδικασίες να συνταχθεί έγγραφο που να αναφέρει πως ο Σύλλογος παρακωλύει τη λειτουργία του σχολείου, ώστε να ακολουθήσει εισαγγελική παρέμβαση!

Να σημειωθεί ότι οι γονείς αρνούνται τη «λύση» που θέλει τα παιδιά τους να μεταφέρονται σ' ένα κτίριο ακατάλληλο «λόγω εύρεσης υλικών που βλάπτουν την υγεία» (αμίαντος) το οποίο θα συστεγάζεται με το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά.

Σήμερα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο σχολείο η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των γονιών έχει ήδη εκφράσει η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, που καλεί τους γονείς να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των γονιών και μαθητών του ΕΕΕΕΚ με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που διοργανώνει μαζί με τους γονείς αύριο Πέμπτη στις 8.30 π.μ. στο χώρο του σχολείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γονείς(2011-06-10 00:00:00.0)
Απαίτησαν δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή(2010-09-14 00:00:00.0)
Απαίτησαν και η νομαρχία να αναλάβει τις ευθύνες της(2010-05-15 00:00:00.0)
Καμία ουσιαστική απάντηση(2007-10-05 00:00:00.0)
Επικίνδυνες παρενέργειες απ' την πολιτική διάλυσης(2004-11-06 00:00:00.0)
Αντιμέτωποι με έντονα κτιριακά προβλήματα(2000-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ