Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα, σε συζήτηση σχετικά με την Ιστορία των Βαλτικών χωρών

Ενα ακόμα αντικομμουνιστικό παραλήρημα εκτυλίχθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αφορμή την «επέτειο» των «εκτοπίσεων πολιτών των Βαλτικών χωρών» από τη σοβιετική εξουσία το 1941, τη διαστροφή δηλαδή της Ιστορίας με την εξύμνηση όλων των φασιστικών στοιχείων και των συνεργατών του ναζισμού στις χώρες αυτές. Η σχετική συζήτηση που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ, ότι η ΕΕ εντείνει την αντικομμουνιστική της εκστρατεία, όσο η καπιταλιστική κρίση εξελίσσεται, όσο βαθαίνουν οι δυσκολίες της αστικής διαχείρισης σε μια σειρά κράτη - μέλη της, όσο οι δυνατότητες της αστικής τάξης να χειραγωγεί την εργατική τάξη δεν είναι οι ίδιες με παλιότερα.

Παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η χυδαία αντικομμουνιστική εκστρατεία, στην οποία πρωτοστατούν η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις και γενικότερα τα κόμματα του κεφαλαίου, δε στοχεύει μόνον τις μνήμες και τις συνειδήσεις των εργαζομένων στις Βαλτικές χώρες και την αντίδρασή τους στη δεινή οικονομική και κοινωνική κατάσταση που τους έριξε η ανατροπή του σοσιαλισμού και η παλινόρθωση του καπιταλισμού. Στο στόχαστρο της αντικομουνιστικής αναθεώρηση της Ιστορίας είναι συνολικά οι μνήμες και οι συνειδήσεις όλων των λαών. Και πρώτα απ' όλα των νεότερων γενεών, οι οποίες δεν έχουν ζώσα μνήμη του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, της κολοσσιαίας προσφοράς του στην ανθρωπότητα, στους αγώνες των εργαζομένων απανταχού της Γης για δικαιώματα και ελευθερίες, στην πάλη των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό ζυγό, στις επεμβάσεις, στους πολέμους.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια υποταγής των εργαζομένων, στη στρατηγική επιδίωξη των μονοπωλίων να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να εμποδίσουν την ανασύνταξη του ταξικού εργατικού κινήματος, τη λαϊκή αντεπίθεση. Αναπόσπαστο στοιχείο του αντιλαϊκού αυτού πολέμου είναι ο χυδαίος αντικομμουνισμός, η διαστρέβλωση της Ιστορίας, η κατασυκοφάντηση της σοσιαλιστικής εξουσίας, των κατακτήσεων της εργατικής τάξης στη Σοβιετική Ενωση, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Στόχος τους είναι να εμπεδώσουν στη λαϊκή συνείδηση ότι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα είναι αιώνιο. Την ίδια στιγμή, δείχνει και το βαθύ φόβο της αστικής τάξης μπροστά στην αναπότρεπτη ιστορική αναγκαιότητα της κατάργησης του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, της αντικατάστασής του από τον ανώτερο σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό κοινωνικοοικονομικό σχηματισμό που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των διαρκώς διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών. Το φάντασμα του κομμουνισμού δεν έπαψε ποτέ να πλανιέται πάνω από την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο. Ο 21ος αιώνας θα είναι η εποχή νέων, μεγάλων, νικηφόρων σοσιαλιστικών επαναστάσεων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org