Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Τα φρούτα «καθαρά» η σταφίδα απεσύρθη...

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε χτες ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα φρούτα που διανεμήθηκαν και θα διανεμηθούν σε σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος «φρούτα στα σχολεία».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως τα προϊόντα αυτά είναι απολύτως ασφαλή «διότι δεν ανιχνεύτηκαν συγκεντρώσεις φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα Ανώτατα Ορια Υπολειμμάτων (MRL) που έχουν θεσπιστεί με τον κοινοτικό κανονισμό 396/2005». Τα προϊόντα αυτά είναι μήλα, πορτοκάλια, αγγουράκια και ξηρή σταφίδα, όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ομως στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεσμεύτηκε παρτίδα 16,86 τόνων σταφίδας, η οποία κρίθηκε ακατάλληλη προς κατανάλωση.

είναι σαφές ότι η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν ξεδιαλύνει επαρκώς το θέμα και δημιουργεί ερωτηματικά για το τι ακριβώς συμβαίνει. Το βασικό θέμα όμως είναι ότι κανείς πλέον δεν ξέρει τι να φάει χωρίς να έχει επιπτώσεις στην υγεία του, άμεσες ή μακροπρόθεσμες. Και η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι «στόχος του προγράμματος - υποτίθεται - είναι η υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και καταναλωτικών προτύπων από την παιδική ηλικία»... Και στον απόηχο του νέου διατροφικού σκανδάλου στη Γερμανία, το στομάχι κάθε παιδιού και κάθε γονιού σφίγγει για ό,τι συμβαίνει και ό,τι θα συμβεί. Και την ευθύνη φέρει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και το κυνήγι του κέρδους με κάθε τίμημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ