Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να οργανωθεί η πάλη για το δικαίωμα στη στέγαση

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας με αφορμή την απόφαση για συγχώνευση του ΕΙΝ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 10 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι οργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για συγχώνευση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ), στο πλαίσιο της απόφασης για συγχωνεύσεις - καταργήσεις φορέων του δημοσίου. Θυμίζουμε ότι το ΕΙΝ έχει στην ευθύνη του τις φοιτητικές εστίες.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ, προειδοποιεί: «Στόχο έχουν να μειώσουν κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση για τη μέριμνα, να χρησιμοποιήσουν τη νέα πατέντα της "αξιολόγησης" στο δημόσιο με κριτήρια της αγοράς προκειμένου να πετάξουν και άλλους εργαζόμενους στο δρόμο, να τρομοκρατήσουν με απολύσεις και μετατάξεις τους εργαζόμενους προκειμένου να δεχτούν να μειώνεται ο μισθός και η σύνταξή τους. Ολα αυτά βέβαια θα έρθουν να επιταχύνουν τη λειτουργία των Εστιών σε όλη τη χώρα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Θέλουν να μετατρέψουν τις εστίες σε ξενοδοχεία "πολυτελείας" για τις λαϊκές οικογένειες που θα χρυσοπληρώνουν για ένα δωμάτιο και ένα πιάτο φαΐ, που οι εργαζόμενοι εκεί θα δουλεύουν απλήρωτοι με μισθούς και συντάξεις της πείνας»...

Το ΜΑΣ σχολιάζει ακόμα τη στάση της ηγεσίας του ΕΙΝ που πάντα υποστήριζε τη λειτουργία του ιδρύματος με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σήμερα δηλώνει υπέρ των κυβερνητικών αποφάσεων για αναδιάρθρωση του Ιδρύματος.

«Την άθλια κατάσταση που όλοι αυτοί έχουν δημιουργήσει στις Εστίες την γνωρίζουμε εμείς καλύτερα από όλους: Δωμάτια - "τσαντήρια", με σοβάδες να κρέμονται από τα ταβάνια, χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση και από πάνω ολοένα και περισσότεροι από εμάς να αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα», σημειώνει το ΜΑΣ και καλεί σε ξεσηκωμό, να οργανωθεί η πάλη ακόμη και μέσα στην εξεταστική στις σχολές και τις εστίες.

Το ΜΑΣ απαιτεί:

  • Ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση- μετακίνηση-βιβλία-αναλώσιμα-δίδακτρα! Ανέγερση νέων σύγχρονων Εστιών, Εστιατορίων, κυλικείων στην ευθύνη του κράτους, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
  • Καμία απόλυση. Πρόσληψη προσωπικού με βάση τις σύγχρονες ανάγκες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις.
  • Δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλο το χρόνο και ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία, θέατρα, αθλητικές εγκαταστάσεις.
  • Να κηρυχθούν υπό διωγμό οι επιχειρήσεις από ιδρύματα, εστίες, λέσχες σίτισης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ