Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα οι συγκεντρώσεις ενάντια στα βάρβαρα μέτρα
  • Στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα και στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουν συναυλίες. Συγκεντρώσεις και στην Πάτρα
  • Στην Αθήνα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

Σε ξεσηκωμό, για να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται για τη νεολαία, καλεί η ΚΝΕ. Καλεί επίσης κάθε νέο και νέα να δώσουν δυναμικό «παρών» σήμερα στις 7 το απόγευμα, στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. «Καμιά αναμονή. Καμιά συναίνεση. Να μην πάει στο βρόντο η οργή. Οι χώροι δουλειάς, οι σχολές και οι συνοικίες να γίνουν κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Αυτός είναι ο εφιάλτης τους», είναι το κάλεσμα της ΚΝΕ.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς), με ομιλητή τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη. θα ακολουθήσει συναυλία με σύνθημα «Ενα τραγούδι για τον άνεργο, το νέο εργάτη, το μετανάστη», στην οποία θα συμμετέχουν οι Βασίλης Λέκκας, «Τοτέμ», Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Μανώλης Ανδρουλιδάκης. Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6 το απόγευμα: Στην πλατεία Κοτζιά για τις Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και στο Μεταξουργείο για τις Κλαδικές και Συνοικιακές Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού έχει οριστεί στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Από εκεί θα ξεκινήσει πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης όπου θα μιλήσει ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το συλλαλητήριο θα ολοκληρωθεί με συναυλία από τους Σωτήρη Μπαλλά, Μέλπω Αλεξανδροπούλου, Χρήστο Σπυριδάκη και το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Συγκεντρώσεις οργανώνει η ΚΝΕ και στην Πάτρα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Σοφίας, στην πλατεία Ταμπαχάνων, στην πλατεία Ελευθερίας (Προσφυγικά).

«Τα νέα βάρβαρα μέτρα για να δουλεύουν οι νέοι μέχρι τα 25 τους χρόνια για 500 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, με 10 και 12 ώρες απλήρωτης δουλειάς, με την ομηρία των συμβάσεων είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που εδώ και χρόνια ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στόχος τους ήταν και είναι να φτηνύνουν την τιμή της εργατικής δύναμης για να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι. Ταυτόχρονα στερούν από χιλιάδες το επίδομα ανεργίας. Την ίδια πολιτική ακολουθούν σε όλη την ΕΕ. Σήμερα, αξιοποιούν την κρίση, εντείνουν την επίθεση για να περάσουν αυτά που είχαν χρόνια προαποφασίσει. Δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, καλώντας σε ξεσηκωμό, να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία. «Τώρα χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και αλλαγή των συσχετισμών παντού, συμπόρευση με το ΚΚΕ», τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ