Κυριακή 5 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγκεντρώσεις νεολαίας την Τρίτη ενάντια στην εργασιακή κόλαση
  • Στην Αθήνα, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Δυο μεγάλες συγκεντρώσεις νεολαίας διοργανώνει η ΚΝΕ, μεθαύριο Τρίτη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απαντώντας άμεσα στην αντεργατική ομοβροντία της κυβέρνησης, που με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε βάζει στο στόχαστρο ιδιαίτερα τους νέους.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση είναι στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, ενώ θα προηγηθούν προσυγκεντρώσεις στις 6 μ.μ. στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) από τις Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΝΕ και επίσης στις 6 μ.μ. στο Μεταξουργείο από τις Κλαδικές και Συνοικιακές Οργανώσεις της ΚΝΕ. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει συναυλία με σύνθημα «Ενα τραγούδι για τον άνεργο, το νέο εργάτη, το μετανάστη».

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση είναι στις 7 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα να δώσει δυναμικό «παρών» για να μην περάσουν μέτρα όπως να δουλεύουν οι νέοι μέχρι 25 ετών με αμοιβή κατά 20% κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις, να μη δουλεύουν 10 και 12 ώρες χωρίς ωράριο και με μισθούς πείνας, να μην περάσει το τσεκούρωμα σε επιδόματα και αποζημιώσεις, να μη νομιμοποιηθεί η ανήλικη εργασία.

Η ΚΝΕ επισημαίνει ότι αξιοποιείται σήμερα η οικονομική κρίση για να περάσουν προαποφασισμένα μέτρα που στόχο έχουν να φτηνύνουν την τιμή της εργατικής δύναμης. Για το προαποφασισμένο των μέτρων, σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ θυμίζει:

"Οι νέοι άνεργοι να προσλαμβάνονται χωρίς οι επιχειρήσεις να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές"! (Γιώργος Παπανδρέου, Λαύριο, 20/1/2004).

Τον Οκτώβρη του 2009 η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάργησε τα "stage" στο Δημόσιο, τα διατήρησε "περήφανα" και «αξιοκρατικά» στον ιδιωτικό τομέα ως φθηνή εργατική δύναμη. Δηλαδή 23.000 περίπου εργαζόμενοι, όμηροι τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ πετάχτηκαν στο δρόμο. Ετσι διεύρυναν τη μαθητεία, ενίσχυσαν τις μορφές "απασχολησιμότητας".

Την άνοιξη του 2006, η γαλλική κυβέρνηση προωθεί, με βάση τις κατευθύνσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας το "Συμβόλαιο Πρώτης Απασχόλησης", το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να προσλαμβάνουν νέους μέχρι 26 χρόνων και να τους απολύουν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση, τα πρώτα 2 χρόνια".

Και φυσικά οι νέοι δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες ότι τα μέτρα αυτά έχουν προσωρινό χαρακτήρα, αφού ακριβώς δεν παίρνονται λόγω της κρίσης αλλά σχετίζονται με τον πυρήνα της στρατηγικής του κεφαλαίου. Ούτε βέβαια χωρούν αυταπάτες ότι με περισσότερα έτη δουλειάς, μεγαλώνοντας ηλικιακά, θα εξασφαλίζουν οι σημερινοί νέοι καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Δεν θα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί μπαινοβγαίνοντας στην εργασία με τέτοιους όρους που τους ετοιμάζουν δεν θα μπορούν να πετύχουν καμιά "ωρίμανση" δικαιωμάτων, ενώ από την άλλη αυτά τα μέτρα που παίρνονται τώρα και βάζουν στο στόχαστρο τη νεολαία, λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός για να ακολουθήσει ανάλογη πίεση και επίθεση στα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.

Ξεσηκωθείτε, για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται για τη νεολαία. Καμιά αναμονή. Καμιά συναίνεση. Να μην πάει στο βρόντο η οργή. Οι χώροι δουλειάς, οι σχολές και οι συνοικίες να γίνουν κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Αυτός είναι ο εφιάλτης τους. Δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι», τονίζει η ΚΝΕ στο κάλεσμά της για τις συγκεντρώσεις και καταλήγει καλώντας τους νέους σε οργανωμένο αγώνα και αλλαγή των συσχετισμών παντού, συμπόρευση με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ