Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Πήραν θέση κάτω από τα λάβαρα του αγώνα

Πολλές δράσεις από το πρωί ως το βράδυ

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Την απόφαση του εργαζόμενου λαού να μπει μπροστά στον αγώνα, να παλέψει, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής εξέφρασε το χτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες εργαζόμενοι, που καθημερινά δίνουν τη μάχη στους τόπους δουλειάς ενάντια στην εργοδοτική επίθεση, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νεολαίοι, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά, πήραν τη θέση τους κάτω από τα πανό και τα λάβαρα των ταξικών συσπειρώσεων.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Κάλεσε σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια στο νέο εργασιακό μεσαίωνα, ενάντια στην παράδοση της δημόσιας περιουσίας (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ κ.α.) στο κεφάλαιο, για μια ζωή χωρίς εκμεταλλευτές και μονοπώλια. Τον αγωνιστικό χαιρετισμό των εργαζομένων της ΕΥΑΘ μετέφερε από το βήμα ο πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων Δ. Βασιλειάδης. «Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι συνυπεύθυνες για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων. Δεν διορθώνονται. Πρέπει να τους τιμωρήσουμε. Να συσπειρωθούμε με το ΠΑΜΕ και να παλέψουμε για την ανατροπή που θα φέρει το χαμόγελο στα χείλη του λαού», είπε. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης.


Motion Team

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η παρουσία της νεολαίας, καθώς και εργαζομένων που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε κινητοποιήσεις. Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε Νάουσα, Κατερίνη, Κιλκίς, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, ενώ πικετοφορίες έκαναν οι εργαζόμενοι στη Βέροια, τα Γιαννιτσά, την Καστοριά και την Εδεσσα.

Πολύμορφη δράση

Πολύμορφες δράσεις έγιναν χτες από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Επιβεβαιώθηκε ότι κερδίζει έδαφος το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων, να γίνει οργανωμένος ταξικός αγώνας η οργή και η αγανάκτηση που πλημμυρίζει τον εργαζόμενο λαό.

Στη Θεσσαλονίκη ιδιαίτερη απήχηση είχε η μαζική παρέμβαση - εξόρμηση που έκανε η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου στο ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις της βάρβαρης πολιτικής στην Ασφάλιση και την Υγεία του λαού. Επίσης έγιναν περιοδείες στα εργοτάξια των Δήμων Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, στην «Εξπρές Σέρβις» όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, στους παιδικούς σταθμούς της Καλαμαριάς.

Στην Κατερίνη, οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και μαζική εξόρμηση ενημέρωσης έξω από τα καταστήματα του ΟΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Κατερίνη. Στην Κοζάνη και τις άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας έγιναν εξορμήσεις στους σταθμούς και τα ορυχεία της ΔΕΗ, σε βιοτεχνίες μετάλλου, σε υπηρεσίες, νοσοκομεία κ.α.

Αντίστοιχα και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πανεξόρμηση σε εργοστάσια, υπηρεσίες (Δήμους, Περιφέρειες), ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ