Πέμπτη 2 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεων συνέχεια

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Συνεχίζεται η κλιμάκωση του πολεμικού κλίματος στο Πακιστάν, με επιθέσεις στο όνομα της εκδίκησης για την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Χτες τουλάχιστον 100 άτομα φερόμενοι ως «μαχητές των Ταλιμπάν» κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά Πακιστανούς στρατιώτες και αστυνομικούς στην περιοχή του Ντιρ.

Παράλληλα, ερωτηματικά προκαλεί ο θάνατος του Πακιστανού δημοσιογράφου Σάγεντ Σαλίντ Σαχζάντ, η σορός του οποίου ανακαλύφθηκε την Τρίτη και τάφηκε χτες με τους ιατροδικαστές να δηλώνουν ότι βασανίστηκε μέχρι θανάτου. Ο δημοσιογράφος είχε αναφερθεί σε άρθρα του στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων των επίσημων Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν με την «αλ Κάιντα» και σε απειλές των μυστικών υπηρεσιών της χώρας προς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και αυτά εγείρουν ερωτηματικά σχετικά με τους δράστες της δολοφονίας του. Οι μυστικές υπηρεσίες έσπευσαν να «διαχωρίσουν τη θέση τους» με δήλωση ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση...

Αθώοι κρίθηκαν οι επτά Πολωνοί στρατιώτες που κατηγορούνταν για εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν, καθώς σκότωσαν αμάχους - γυναίκες και παιδιά - κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιοχή Νανγκάρ Χελ. Το δικαστήριο της Βαρσοβίας τους αθώωσε επικαλούμενο «έλλειψη στοιχείων» με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Ραντοσλάβ Σικόρσκι να δηλώνει ικανοποιημένος από την απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ