Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ
Απεργούν αύριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Στην Αθήνα οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο κτίριο του ΟΤΕ (ΝΥΜΑ) στην Γ' Σεπτεμβρίου

Απεργία πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών που κατέχει (16%), ολοκληρώνοντας το έργο που ξεκίνησαν πριν περίπου 15 χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στην Αθήνα οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο κτίριο του ΟΤΕ στην Γ' Σεπτεμβρίου (ΝΥΜΑ). Επίσης, έχει αποφασιστεί να γίνουν απεργίες στις 9 και 15 Ιούνη.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ με ανακοίνωσή της καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην προσυγκέντρωση που οργανώνουν ζητώντας από τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας και στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που στηρίζουν τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές. Να συσπειρωθούν στη γραμμή της ταξικής πάλης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με το ΣΕΤΗΠ, με τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα.

Στο μεταξύ χτες απήργησαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς και εδώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το σύνολο των μετοχών που κατέχει. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα απεργία τη Δευτέρα 6 Ιούνη, ενώ θα απεργήσουν μαζί με τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ την Πέμπτη 9 Ιούνη.

Πλέον γίνεται φανερό πως παρά τον ενιαίο χαρακτήρα της επίθεσης, μέρος της οποίας είναι το ξεπούλημα πρώην ΔΕΚΟ, δημόσιων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ακολουθούν διαιρετική τακτική, φροντίζοντας να κάνουν κινητοποιήσεις σε ξεχωριστές μέρες και ώρες και με αιτήματα που διευκολύνουν το πέρασμα των αντεργατικών πολιτικών.

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Την οργή και την αγανάκτησή τους απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο το νερό, τα λιμάνια, την Ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και ταυτόχρονα να στρώσει το έδαφος για την πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατήγγειλαν χτες μέσα από συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ΕΚΘ, εργαζόμενοι σε ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μαζί με συναδέλφους τους της «Φίλκεραμ Τζόνσον» και του «Πετζετάκι» που είναι απλήρωτοι για μήνες. Προηγούμενα οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, του ΟΛΘ και του ΟΤΕ πραγματοποίησαν πορείες οι οποίες συνέκλιναν στο ΕΚΘ.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο οποίος τοποθετήθηκε, παρά την προσπάθεια του ΠΑΣΚίτη προέδρου του ΕΚΘ να τον παρεμποδίσει. Ο Σ. Ζαριανόπουλος θύμισε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ ξεκίνησε το 1999 και ολοκληρώνεται σήμερα με πρόσχημα την κρίση. Τόνισε ότι κρίσιμο ζήτημα σήμερα για την πορεία και την αποτελεσματικότητα του αγώνα των εργαζομένων είναι να τοποθετηθούν ξεκάθαρα ενάντια στην (μερική ή ολική) εμπλοκή ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων στη λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις δύο επιχειρήσεις, αλλά ολόκληρο το λαό της πόλης που πρέπει να παλέψει για νερό φθηνό και καλής ποιότητας, για λιμάνι, μεταφορές στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, διεκδικώντας Ενιαίους αποκλειστικά Δημόσιους Φορείς Μεταφορών και Διαχείρισης των υδάτινων πόρων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ