Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
Αντιδράσεις για την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

Να επιβάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πύργου είναι αποφασισμένη με κάθε τρόπο η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Αριστερά). Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εκφράστηκαν αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ, δυνάμεις του ΠΑΜΕ και γονείς που βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νέο χαράτσι.

Εργαζόμενοι και γονείς, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής της δημοτικής αρχής και απλώνοντας πανό που έγραφε «Οχι άλλα χαράτσια στους εργαζόμενους», απαίτησαν να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα του Πύργου με τα νέα τροφεία του Δήμου Πύργου που αναμένεται να κυμανθούν από 20-50 ευρώ.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή, στην πρεμούρα της να περάσει την εν λόγω απόφαση, δεν τήρησε ούτε καν τις στοιχειώδεις διαδικασίες που προβλέπουν οι κανονισμοί, καθώς ούτε η εισήγηση του θέματος διαβάστηκε ποτέ ολόκληρη, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τοποθετήσεις των παρατάξεων, ούτε και η ψηφοφορία να διεξαχθεί κανονικά. Πέρα από την αντίδραση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ, του δημοτικού συμβούλου που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιδράσεις υπήρξαν και από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας, με αποκορύφωμα ένας αντιδήμαρχος αναρωτήθηκε δεικτικά για ποιο θέμα να ψηφίσει. Η παράταξη που υποστηρίζεται από τη ΝΔ είχε αποχωρήσει πριν την έναρξη της συζήτησης από την αίθουσα.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πύργου, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Αποδείχτηκε ότι η δημοτική αρχή συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά του λαϊκού εισοδήματος και των λαϊκών δικαιωμάτων και αποδεχόμενοι τη λογική της "ανταποδοτικότητας" αποφάσισαν να σφίξουν πιο βαθιά τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχομεσαίων αγροτών.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα συνολικά, δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από τέτοιες δημοτικές αρχές. Αναδεικνύεται κάθε στιγμή ο ρόλος τους σαν μηχανισμός υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που θέλει να αναγκάσει τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ