Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με τους νέους της μαθητείας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τουρνουά ποδοσφαίρου

Από αντίστοιχο τουρνουά της ΚΝΕ στις Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας
Από αντίστοιχο τουρνουά της ΚΝΕ στις Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας
Με μαζική συμμετοχή της νεολαίας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το τουρνουά 5x5 για μαθητές σχολών μαθητείας και κατάρτισης, που διοργάνωσαν οι αντίστοιχες οργανώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, με σύνθημα «Κλώτσα τη μπάλα, όχι τη ζωή σου, όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Το τουρνουά έγινε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σάββας Κωφίδης και ο Κώστας Λεβέντης, μέλος της διοίκησης της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ).

Στο τουρνουά συμμετείχαν 8 ομάδες και στον τελικό επικράτησε ομάδα Αλβανών μεταναστών από σχολές μαθητείας που επιβλήθηκε 5-2 του ΕΠΑΛ του Δημόκριτου.

Οι νέοι που συμμετείχαν, συζήτησαν για το πρόβλημα των ναρκωτικών, που είναι ιδιαίτερα οξυμένο στους χώρους που σπουδάζουν. Αναδείχτηκε ότι ο δρόμος για τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης που βρίσκεται στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης, πρέπει να είναι η καθημερινή πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά την εξάρτηση. Παράλληλα, απέναντι στη σημερινή σαπίλα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που λειτουργεί με μόνο γνώμονα το κέρδος, αναδείχθηκε η πρόταση του ΚΚΕ για μαζικό λαϊκό ερασιτεχνικό αθλητισμό που θα δίνει βάση στις ανάγκες κάθε εργαζομένου για φυσική υγεία, ψυχαγωγία και ανάπτυξη των αθλητικών δυνατοτήτων του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ