Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέρα δράσης ενάντια στα χαράτσια στα δημόσια νοσοκομεία

Ανακοίνωση με αφορμή τις αυριανές κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία

Οι ταξικές δυνάμεις στα δημόσια νοσοκομεία και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε καταλήψεις των δημόσιων ταμείων, απαιτώντας να καταργηθεί κάθε πληρωμή. Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής με αφορμή την απόφαση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ότι η 1η Ιούνη 2011 θα είναι μέρα άρνησης όλων των πληρωμών (5 ευρώ, εργαστηριακές εξετάσεις κλπ). Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας Αττικής σημειώνει:

«Οι ταξικές δυνάμεις στα δημόσια νοσοκομεία και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε καταλήψεις των δημόσιων ταμείων απαιτώντας να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών στα νοσοκομεία, για εξετάσεις, θεραπείες φάρμακα, ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης. Λαϊκή συμμαχία εργαζομένων - υγειονομικών - λαού. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια. Να μη γίνει καμία συγχώνευση - κλείσιμο, τμημάτων κλινικών και δημόσιων νοσοκομείων ή μονάδων του ΙΚΑ. Για να μη χαθεί κανένα κρεβάτι στα δημόσια νοσοκομεία. Για άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ. Το πλαίσιό τους αφήνει στο απυρόβλητο την πρωταρχική αιτία για την κατάσταση στη δημόσια Υγεία. Δηλαδή, την πολιτική ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ανταγωνιστικότητας, που πηγαίνει χέρι - χέρι με τις δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης. Προσπαθεί έτσι να σπείρει αυταπάτες για δήθεν βελτίωση του υπάρχοντος συστήματος που ολοένα γίνεται και πιο βάρβαρο για τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια. Οι ίδιες δυνάμεις όταν μιλούν για "δωρεάν υγεία" εννοούν τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Σιγοντάρουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι η αιτία της κατάστασης είναι η διαφθορά στα δημόσια νοσοκομεία, θέτοντας ως στόχο τη διαφάνεια και την αξιοκρατία και όχι την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, που αποτελεί προϋπόθεση για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ