Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Στην τελική ευθεία για την απεργία στις 2 Ιούνη

Διαπιστευτήρια από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό

Στην τελική ευθεία για την επιτυχία της απεργίας μεθαύριο, Πέμπτη, 2 Ιούνη, έχουν μπει οι ταξικές Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου, διεκδικώντας υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Τις μέρες αυτές και μέχρι την απεργία, έχουν προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται εξορμήσεις και συζητήσεις σε δεκάδες χώρους δουλειάς. Τα Συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες εντείνουν τις ενέργειές τους, ενώ, την ίδια στιγμή, η εργοδοσία εξακολουθεί την επιθετική τακτική της και στους δύο κλάδους, ενώ ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός καταθέτει, μια ακόμη φορά, διαπιστευτήρια.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Χτες, συζητήσεις και περιοδείες με εργαζόμενους έγιναν στις εταιρείες «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ», «ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ», «ΝΗΡΕΑΣ» και «ΑΜΣΤΕΛ». Στον κλάδο, διαφαίνεται ο διαβρωτικός ρόλος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στην «ΑΜΣΤΕΛ», αφού η εργοδοσία πρόσφερε αυξήσεις - ψίχουλα, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός αποφάσισε να μετατρέψει την απεργία σε 3ωρη στάση εργασίας. Στην «ΠΕΠΣΙ», οι ίδιες δυνάμεις, στο όνομα δήθεν της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας, πρότειναν να μη γίνει απεργία. Ταυτόχρονα, στον ΥΦΑΝΤΗ, η εργοδοσία απείλησε ευθέως τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν με απόλυση, λέγοντας πως υπάρχει η ελευθερία του «συνδικαλίζεσθαι», αλλά υπάρχει και η ελευθερία του εργοδότη να απολύει!

Στον Τύπο - Χαρτί πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στα εργοστάσια «ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ», «ΠΑΡΙΖΙΑΝΟΥ», «ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ», «ΙΩΑΝΝΟΥ», «ΜΟΡΝΟΣ», «ΤΥΠΟΧΡΩΜ», «ΦΗΜΗ - ΠΑΚ» κλπ. Σημειώνεται πως την ημέρα της απεργίας (2 Ιούνη) η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης και πορεία στο ΣΕΒ. Ταυτόχρονα, η εργοδοσία εντείνει την επιθετικότητά της. Ενδεικτικές είναι οι εξελίξεις στην εταιρεία «GREKIS FORM» (εκτυπωτική), η οποία προχωρά σε οργανωμένο σχέδιο απολύσεων, με τελευταίες τις απολύσεις τριών εργαζομένων εκ των οποίων ενός μέλους της εργοστασιακής επιτροπής. Ταυτόχρονα, καταπατά κατάφορα την κλαδική ΣΣΕ, όπως για παράδειγμα, δε χορηγεί γάλατα, φόρμες εργασίας, παπούτσια, πληρώνει παρανόμως υπερωρίες σε κουπόνια, επιχείρησε να προωθήσει την εκ περιτροπής εργασία κλπ. Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καταγγέλλει την εργοδοτική επιθετικότητα και καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Την στήριξή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει για μεθαύριο Πέμπτη οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και καλεί τους εργαζόμενους των κλάδων να συμμετάσχουν μαζικά σ' αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ