Τρίτη 31 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμικές οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Από τη διαδήλωση στα Γιάννενα
Από τη διαδήλωση στα Γιάννενα
Δυναμικές και μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις στο σύνολο της χώρας. Ταξική απάντηση στα νέα σκληρά μέτρα, την συνεχιζόμενη βάρβαρη αντεργατική επίθεση έδωσαν οι εργαζόμενοι στα Γιάννενα με το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μπροστά από το Δημαρχείο. Με κυρίαρχο σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», εργαζόμενοι από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς διαδήλωσαν μαζί με τους νεολαίους στην αγορά της πόλης, καλώντας τους αυτοαπασχολούμενους σε κοινή δράση και πάλη. «Καμία συναίνεση, καμία θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Λευκάδα.

Στην Εύβοια έγιναν τρεις συγκεντρώσεις σε Χαλκίδα, Αλιβέρι και Ιστιαία, ενώ στις δύο πρώτες έγιναν και πορείες στους δρόμους της πόλης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε τις προηγούμενες μέρες στην προετοιμασία των συγκεντρώσεων με πλατιές εξορμήσεις και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης και σε Λιβαδειά και Λαμία, ενώ στην Αμφισσα, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και πλατιά εξόρμηση στους δρόμους της πόλης, σε μικρομάγαζα και σε σούπερ - μάρκετ. Τέλος, συγκέντρωση έγινε και στη Θήβα.

Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και νέοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην Πελοπόννησο, στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο το περασμένο Σάββατο, ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και τόνισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά συνδικάτα για να είναι αποτελεσματική η πάλη τους.

Στην Πάτρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλ. Ελευθερίας στα Προσφυγικά και ακολούθησε πορεία στις εργατικές λαϊκές γειτονιές της πόλης με κατάληξη την πλ. Γεωργίου. Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Καλαμάτα, Πύργο, Τρίπολη, Σπάρτη, Ναύπλιο, Κόρινθο, καθώς και σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, με τους διαδηλωτές να ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για τις αμέσως επόμενες μέρες, ενόψει της υπογραφής ΣΣΕ και της απόκρουσης των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Μαχητικές συγκεντρώσεις που ακολούθησαν πορείες στο κέντρο της πόλης έγιναν ακόμα στην Κρήτη, σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο. Συγκροτημένα οι διαδηλωτές συναντήθηκαν πίσω από τα πανό των Γραμματειών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ που έχουν στηθεί, αλλά και Επιτροπών Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί σε περιοχές όπως η Επιτροπή Αγώνα Μαλεβιζίου. Στο Λασίθι, το κάλεσμα αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας απευθύνθηκε με εξόρμηση στα κεντρικά σημεία του Αγίου Νικολάου.

Δυναμικές ήταν οι συγκεντρώσεις και στα νησιά. Στη Λήμνο, με σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του λαού και όχι τα κέρδη του καπιταλισμού», έγινε δυναμική συγκέντρωση με τη συμμετοχή και επαγγελματοβιοτεχνών, αγροτών και μαθητών του νησιού, ενώ πραγματοποιήθηκε και πορεία στους δρόμους της Μύρινας. Αντίστοιχα μαζική συγκέντρωση έγινε και στη Μυτιλήνη και πορεία στην κεντρική αγορά της πόλης, με ξεχωριστό παλμό και συμμετοχή νεολαίας. Για πρώτη φορά έγιναν τρεις συγκεντρώσεις στην Ικαρία, σε Αγιο Κήρυκο, Εύδηλο και Ράχες, με ταυτόχρονη εξόρμηση στις κεντρικές πλατείες. Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Χίο και Σάμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ