Τετάρτη 25 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΔΟΕΑΠ
Ψηφίζουμε αγωνιστικά, ψηφίζουμε «Δημοσιογραφική Συνεργασία»

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη και ολοκληρώνονται αύριο Πέμπτη, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και τον ΕΔΟΕΑΠ, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σήμερα είναι ακόμη πιο επιτακτική και επείγουσα η ανάγκη για αποφασιστική και ριζική αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στην ΕΣΗΕΑ, στην ΠΟΕΣΥ και τον ΕΔΟΕΑΠ. Την ίδια στιγμή και αυτή η εκλογική μάχη θα πρέπει να αξιοποιηθεί ως μέσο για την ανατροπή των παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και των στηριγμάτων του, ενώ μόνη εγγύηση και ελπίδα αποτελεί η ενίσχυση των συνδυασμών της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» για την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ και των υποψηφίων για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Στη διακήρυξή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για τις εκλογές τονίζει ανάμεσα σε άλλα ότι η οργάνωση του αγώνα έχει εδώ και χρόνια αφεθεί σε εργοδοτικές - κυβερνητικές πλειοψηφίες στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ. «Διαφορετικές δυνάμεις, με διαφορετικές αφετηρίες και στοχεύσεις, με "δεξιά" ή "αριστερή" φρασεολογία και ρητορική, συγκλίνουν τελικά στο κύριο και βασικό», σημειώνει. Υπογραμμίζει δε, ότι η διετής θητεία τους στην ΕΣΗΕΑ καταγράφεται ως καταστρεπτική για τα συμφέροντα του κλάδου. Επιβεβαιώθηκε πλήρως η θέση μας για τον αντιδραστικό και αρνητικό, για τα συμφέροντα των εργαζομένων συσχετισμό δυνάμεων στο ΔΣ. Αποδείχτηκε η υποκριτική θέση περί δήθεν «πλειοψηφίας των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων».

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την απερχόμενη διοίκηση της ΠΟΕΣΥ, όπου κυριαρχούσαν οι δυνάμεις της «Συσπείρωσης» και των συμμάχων της. Στην ίδια ρότα κινήθηκε και η απερχόμενη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, όλοι αυτοί που υποδείχτηκαν και στηρίχτηκαν από τις παραπάνω παρατάξεις. Αποδέχονται και εφαρμόζουν κατά γράμμα την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, πετσοκόβοντας παροχές και διαχειρίζονται την περιουσία του Ταμείου με αδιαφανή και σκανδαλώδη τρόπο.

Ετσι, «η ανάγκη της αποφασιστικής αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στην ΕΣΗΕΑ, στην ΠΟΕΣΥ και τον ΕΔΟΕΑΠ έχει γίνει σήμερα ακόμη περισσότερο επιτακτική και επείγουσα. Οπως και η αποφασιστική ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, της συσπείρωσης και αλληλεγγύης των δημοσιογράφων, με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα ως εργαζομένων».

Γι' αυτό ψηφίζουμε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, ψηφίζουμε «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»:

ΔΣ ΕΣΗΕΑ:

Αδαμίδου Σοφία, Ανδριώτης Γιάννης, Αργυρόπουλος Κυριάκος, Ασημακοπούλου Γιούλη, Βογιατζάκη Δώρα, Βουνάτσου Βούλα, Βρανάς Σταύρος, Δαράκης Γιώργος, Δέτσικας Κώστας, Ευσταθίου Γιάννης, Ζαγγανάς Γιάννης, Ζαχαρόπουλος Γιάννης, Ζώνιος Δημήτρης, Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, Καλαμούκης Θύμιος, Καλυβιώτη Βάσω, Καντζιλιέρης Γιώργος, Καπαγερίδης Γιάννης, Καραγιάννης Γιώργος, Κογκαλίδης Γιώργος, Κουβελιώτη Ρένα, Κυρίτση Αγλαΐα, Κωτσαλάς Γιάννης, Λιβιτσάνος Γεράσιμος, Μηλιώνης Γιώργος, Μορφόπουλος Ανδρέας, Μουσγάς Γιώργος, Μπαΐλης Πάνος, Μπίτσικα Παναγιώτα, Μπόλκας Χάρης, Μυρίλλα Δήμητρα, Νούσιας Ζήσης, Πάνος (Πάνου) Σπύρος, Πενταράκης Γιώργος, Πηγαδάς Νίκος, Ράμμος Παναγιώτης, Ροβά Κατερίνα, Ρουμελιώτη Χρύσα, Σαμαράς Χρήστος, Σελαλματζίδης Μάκης, Τζήμτσος Βασίλης, Τσίλης Κώστας, Φάκαρος Γιάννης, Φιλιππάκης Γιώργος, Φλωράτος Γιώργος, Χάρος Μιχάλης, Χριστοδουλίδου Πόπη, Ψωμιάδης Κώστας. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Πέρπερας Νίκος.

Υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ:Στην ΕΣΗΕΑ:Ζαχαρόπουλος Γιάννης, Μουσγάς Γιώργος, Τράιου Ελένη και για την Εξελεγκτική Καρρέρ Αρης. Στην ΕΠΗΕΑ:Βαλσαμάκη Βασιλική, Σαντζαρίδης Παναγιώτης και για την Εξελεγκτική Τσώχος Χρήστος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ