Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Εκκρεμότητες στα συστήματα ασφαλείας

Σημαντικές εκκρεμότητες φαίνεται να «τρενάρουν» την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου Σπάτων και να προκαλούν τριβές μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καθυστερήσει δύο με τρεις βδομάδες τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, καθώς κατά τη χτεσινή σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, διαπιστώθηκε ότι οι εκκρεμότητες που υπάρχουν καθιστούν απαγορευτικά τα εγκαίνια του αεροδρομίου την 1η Μάρτη 2001. Σημαντικότερες εκκρεμότητες θεωρούνται τα συστήματα αεροναυτιλίας, τα οποία ακόμα δεν έχουν παραληφθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), καθώς και η εκπαίδευση σ' αυτά του εξειδικευμένου προσωπικού της υπηρεσίας. Στελέχη της ΥΠΑ έλεγαν χτες ότι ο εξοπλισμός αεροναυτιλίας βρίσκεται σε διαδικασία παραλαβής και ότι οι μισοί υπάλληλοι εκπαιδεύονται για να επακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Οπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής είπε χτες στην κυβερνητική σύσκεψη ότι είναι ανοιχτό το θέμα της αεροναυτιλίας και ως εκ τούτου θα είναι έτοιμος σε μια βδομάδα για να απαντήσει πότε ακριβώς θα χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η «Ολυμπιακή Αεροπορία» θα είναι έτοιμη με την έναρξη λειτουργίας και ότι την ερχόμενη Τρίτη αρχίζουν δοκιμαστικές πτήσεις με αεροπλάνα της εταιρίας για να δοκιμαστούν τα συστήματα ILS (προσγείωση με όργανα).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ