Παρασκευή 20 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμώνει η εργοδοτική τρομοκρατία

Συζητήθηκε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ότι η κατάσταση στους τόπους δουλειάς είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την εργοδοτική αυθαιρεσία στη Βόρεια Ελλάδα παρουσίασε χτες κατά τη διάρκεια σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης η βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου ζητώντας τη λήψη μέτρων προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας αρκέστηκε σε γενικότητες καλύπτοντας την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης πάνω στην οποία πατάνε οι εργοδότες.

Οπως κατήγγειλε η Σ. Καλαντίδου, στην προσπάθεια να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, στην εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ η εργοδοσία απειλεί με μηνύσεις τους εργαζόμενους δήθεν για κλοπή κομπιούτερ, στην επιχείρηση ΜΑΣΟΥΤΗΣ προσπαθεί επίσης να βγάλει κλέφτες τους εργαζόμενους επειδή «τρώνε κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους», στην ΠΙΛΟΥΞ που είναι σε επίσχεση εργασίας η εργοδοσία κατέθεσε μήνυση, όπως επίσης έγινε στην επιχείρηση ΜΕΛ. Στην εταιρεία ΧΟΝΤΟΣ η εργοδοσία κατέθεσε μήνυση σε εργαζόμενη και την απέλυσε για να μην καταβάλει την αποζημίωση, ενώ στα σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ γίνεται λόγος για την ύπαρξη «μαύρης λίστας» εργαζομένων.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρολγου είπε ότι «είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις» και ως τρίτος παρατηρητής ανέφερε γενικά και αόριστα ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες χρειάζονται ενίσχυση». Ισχυρίστηκε ότι για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν υποβάλει μηνύσεις και είπε ότι στο θέμα της προστασίας των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή.

Η Σ. Καλαντίδου απάντησε στον υφυπουργό ότι με τους τελευταίους νόμους που πέρασε η κυβέρνηση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τα σωματεία πλέον δεν τα φτιάχνουν οι εργαζόμενοι αλλά οι εργοδότες. Τόνισε ότι ο υφυπουργός νοιάστηκε για τις δυσκολίες των επιχειρήσεων, αλλά δεν είπε κουβέντα για τις δυσκολίες των εργαζομένων και είπε:

«Πάρτε ένα μέτρο πολύ απλοϊκό στους χώρους δουλειάς. Βγείτε και νομοθετήστε ότι όποιος εργαζόμενος καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν θα απολύεται, μέχρι η καταγγελία του να αποδειχθεί ή έτσι ή αλλιώς». Καταλήγοντας τόνισε:

«Οι μεγαλοεργοδότες μου θυμίζουν την κυβέρνηση έτσι όπως τρομοκρατεί το λαό με τη χρεοκοπία της χώρας και ζητάει συναίνεση. Ετσι και οι εργοδότες τρομοκρατούν σε κάθε χώρο δουλειάς τους εργαζόμενους, κόβοντας κεφάλια και ζητώντας να μην αντιδρούν οι εργαζόμενοι σε τίποτα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας κράτους και εργοδοτών(2010-03-16 00:00:00.0)
Να ανακληθεί τώρα η απόλυση(2009-08-21 00:00:00.0)
Να σταματήσει τώρα η αθλιότητα(2009-02-21 00:00:00.0)
Σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση(2007-11-13 00:00:00.0)
Ανυπεράσπιστοι στην εργοδοτική ασυδοσία(2005-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ